Περιφερειακό Συμβούλιο: Το ψήφισμα για το ειδικό τέλος στα ακίνητα

Ψήφισμα για το ειδικό τέλος ακινήτων εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας στη συνεδρίαση του της περασμένης Παρασκευής. Το θέμα, όπως είναι γνωστό,

συζητήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος – υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Σώματος Κώστα Καρπέτα- έχει ως εξής:

«Στην  22η  συνεδρίαση του το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011, κατά την συζήτηση θέματος  ημερησίας διάταξης με τίτλο: Συζήτηση σχετικά με την επιβολή του  Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ν. 4021/2011), με  εισηγητή τον  Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών κ. Γεώργιο Γεωργιόπουλο, εξέδωσε  ψήφισμα με το παρακάτω περιεχόμενο:

Η επιβολή  του τέλους επί των ακινήτων, αδιακρίτως και στο σύνολο του πληθυσμού, αποτελεί μια οριζόντια φορολογική πολιτική που χαρακτηρίζεται από κοινωνική αδικία και έχει προκαλέσει στους πολίτες συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και αισθήματα δικαιολογημένης αγανάκτησης.  

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας θεωρεί ότι η οριζόντια και επί ίσοις όροις φορολόγηση του συνόλου του πληθυσμού, πλήττει κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους που τους ωθεί στην εξαθλίωση και την ακραία φτώχεια ενώ αφήνει σχετικά αλώβητη τη μεγάλη και πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ζητεί από την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο να προχωρήσουν αμέσως στη λήψη σειράς μέτρων που είναι τα ακόλουθα:

Να εξαιρεθούν από την υποχρέωση καταβολής του τέλους οι άνεργοι, τα άτομα με αναπηρία, οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που έχουν εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο, οι εργαζόμενοι στους οποίους δεν καταβάλλονται οι αποδοχές τους, οι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων, οι μονογονεϊκές οικογένειες, πυρόπληκτοι, σεισμόπληκτοι και όλοι όσοι ευρίσκονται σε καθεστώς ημιαπασχόλησης. Ταυτόχρονα το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητεί να εξαιρεθεί από τη φορολόγηση η πρώτη κατοικία όταν το εμβαδόν της δεν ξεπερνά τα 120 τετραγωνικά μέτρα.

Επί πλέον, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, θεωρεί ολωσδιόλου αδικαιολόγητη και ιδιαίτερα στρεβλή και λανθασμένη τη σύνδεση της καταβολής του τέλους με τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και ζητεί την άμεση ανάκληση αυτής της συσχέτισης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας θεωρεί ότι οι ασκούμενες φορολογικές πολιτικές οφείλουν πάντοτε να λαμβάνουν υπ’ όψιν την κατάσταση στην οποία ευρίσκονται οι οικονομικά ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού, να συνυπολογίζουν σταθερά την ανάγκη διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και να έχουν προοδευτικό χαρακτήρα, δηλαδή οι φορολογούμενοι να επιβαρύνονται ανάλογα με τα πραγματικά εισοδήματα και τις περιουσίες τους».

Πηγή

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη