Π.Ε. Ηλείας: STOP στη σπατάλη για μισθώματα κτιρίων

Προσπάθεια για την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χώρων που μπορούν να στεγάσουν υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλεία, γίνεται από τους αρμόδιους φορείς με στόχο με την μείωση του κόστους από μισθώματα.

Ο Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών Βασίλης Αλεξόπουλος, με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Καφύρα, εξετάζει όλα τα δεδομένα για να γίνει μεταφορά υπηρεσιών στο κτίριο του «Διοικητηρίου» στο κέντρο του Πύργου. Οι πρώτες συμπτύξεις - συστεγάσεις έχουν ήδη γίνει και εκεί και σε άλλα σημεία του νομού Ηλείας.

Η μείωση του λειτουργικού κόστους μπορεί να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα μηνιαίως υπέρ του φορολογούμενου πολίτη και της χώρας. Τρανταχτό παράδειγμα είναι η μεταφορά σε λίγες ημέρες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας. Το μηνιαίο μίσθωμα φτάνει τις 2.220 ευρώ.

Αν συνυπολογίσουμε και τα πάγια λειτουργικά έξοδα για τους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑ και θέρμανση – ψύξη (κλιματισμό - καλοριφέρ), τότε το κόστος εκτινάσσεται πάνω από τις 3.000 ευρώ. Ποσό που θα γλιτώσει το κράτος με τη μεταφορά στο διοικητήριο που καλύπτει με τον τρόπο λειτουργίας όλα τα παραπάνω πάγια έξοδα, είτε τα γραφεία είναι κενά, είτε γεμάτα…

Υπολογίζεται ότι τα μισθώματα της Π.Ε. Ηλείας στους δήμους Πύργου και Ήλιδας, ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ και μαζί με τα πάγια έξοδα μπορεί να διπλασιάζεται αυτό το κόστος, το οποίο με ορθή διαχείριση μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

Ήδη έχει γίνει η συστέγαση για τα Γραφεία Αγροτικής Ανάπτυξης με τα Αγροτικά Κτηνιατρεία τόσο στην Κρέστενα όσο και στη Ζαχάρω, το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Πελοπίου μεταφέρθηκε στην Αρχαία Ολυμπία όπου λειτουργεί στον ίδιο χώρο με το Κτηνιατρείο, ενώ σε Αμαλιάδα, Γαστούνη, Λεχαινά, Ανδραβίδα και Βάρδα, υπάρχει επικοινωνία της Π.Ε. Ηλείας με τους Δήμους προκειμένου να στεγαστούν Υπηρεσίες σε Δημαρχεία τα οποία διαθέτουν πολλούς ελεύθερους χώρους μετά τις αλλαγές που επέφερε η διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη».

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών