Ποδαρικό με 140 προσλήψεις στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Ευχές και προσλήψεις, περιελάμβανε το μενού της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας για το 2012.«Ευχόμαστε η ελπίδα να ζωντανέψει το 2012μέσα από ένα παραγωγικό έτος» τόνισε μεταξύ άλλων  ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς ευχόμενος ακόμα «υγεία και οικογενειακή  γαλήνη σε όλους τον κόσμο.

Μετά και τις ευχές όλων των παρατάξεων του ΔΣ, Στο ίδιο μήκος κύματος κυμανθήκαν και οι ευχές των επικεφαλής ή των εκπροσώπων των παρατάξεων  και του προέδρου του ΔΣ .
Το κυρίως θέμα της ημερησίας διάταξης εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Πέτρος Γιαννακόπουλος που αφορούσε σε προσλήψεις προσωπικού για την Κοινωνική Εργασία.

«Τον περασμένο Ιούνιο φέραμε το θέμα στο συμβούλιο. Τότε πολλά είχαν ακουστεί και πολλά είχαν γραφτεί. Τελικά το Υπουργείο Εργασίας ενέκρινε την πρόσληψη 140 ατόμων αντί 240 που είχαμε ζητήσει. Οι  προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και αφορούν 8 δράσεις. Έχουμε αποστείλει τα απαραίτητα έγραφα στον ΑΣΕΠ και έτσι  ευελπιστούμε ότι σε 10-15 μέρες  θα έχουμε την δυνατότητα να παραλαμβάνουμε αιτήσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννακόπουλος στην εισήγησή του.  

Το θέμα καταψήφισε ο Σωτήρης Αναστασόπουλος επικαλούμενος την τοποθέτησή του κατά την διεξαγωγή της συζήτησης επικαλούμενος την δήλωση που είχε κάνει επ΄ αυτού σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Σε άλλα θέματα, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Φλέσσας έθεσε προς την δημοτική αρχή ερωτήματα σχετικά με  τα πλημμυρικά φαινόμενα στον συνοικισμό Γκρουστάδες Λαμπείας ,με τις δαπάνες γενικής φύσεως, την ανάπλαση της πόλης της Ολυμπίας, την διαχειριστική επάρκεια του δήμου, την απόκτηση δεματοποιητή σκουπιδιών και τις μετατάξεις προσωπικού.

Στα ερωτήματα ένα προς ένα  απάντησε ο δήμαρχος με την  συζήτηση όμως να  επικεντρώνεται  στον δεματοποιητή των σκουπιδιών, όπου τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας επέμεναν στην άποψη ότι το «κόστος της διαχείρισης  θα είναι το ίδιο για το δήμο».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Σωτήρης Αναστασόπουλος έθεσε τα προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας (ειδικότερα της τοπικής κοινότητας Χελιδονίου) και της βατότητας του δρόμου από διασταύρωση Πλατάνου έως το φράγμα του Αλφειού.

Απαντώντας ο δήμαρχος τόνισε ότι «με δεδομένο την μεγάλη χιλιομετρική απόσταση της αγροτικής μας οδοποιίας αλλά και των δυσκολιών της πρώτης χρονιάς , το 2011 στον τομέα αυτό έγινε μια πολύ καλή δουλειά.  Ανταποκριθήκαμε κατά τον καλύτερο τρόπο». Για το τμήμα από Πλάτανο έως Φράγμα Αλφειού, ο δήμαρχος απάντησε ότι πως είναι γνωστά τα προβλήματα του δρόμου. Όμως ανήκει στην δικαιοδοσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και έχει ζητηθεί εγγράφως η παρέμβασή της για το θέμα.

Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργακόπουλος σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Κώστα Μαρκόπουλου για τα μηχανήματα που διαθέτει ο δήμος και πως αυτά αξιοποιούνται για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιία, είπε ότι «το 2011 αντιμετωπίσαμε αντικειμενικές δυσλειτουργίες.

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι δεν μπορούσαμε να έχουμε χειριστές των μηχανημάτων την κατάλληλη εποχή . Φέτος τα πράγματα είναι έτοιμα από κάθε πλευρά. Θα γίνει προγραμματισμός και σε απόλυτη συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων τα μηχανήματα θα περάσουν από όλα τα χωριά. Χωρίς άσκοπές μετακινήσεις και δουλεύοντας μόνο επί των αγροτικών δρόμων θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες  των δημοτών».
 
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα με επιστολή τους προς προεδρείο έθεσαν το αίτημα της χορήγησης γάλακτος. Η επιστολή αναγνώστηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Θεόδωρο Παπαηλιού ενώ εκ μέρους των εργαζομένων το υπέρ του αιτήματος μίλησε ο κ. Σαραντόπουλος.

Για  κώλυμα στο « γράμμα του νόμου», αλλά και για τις αντικειμενικές δυσκολίες στην χορήγηση φρέσκου γάλακτος στους εργαζομένους της καθαριότητας, λόγω των μεγάλων αποστάσεων σε Λαμπεία και Λασιώνα μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Γεωργακόπουλος ο οποίος  διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να χάσουν τίποτα απ΄ ότι δικαιούνται. Κατόπιν συζητήσεως το σώμα ομόφωνα αποφάσισε να δοθεί.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών