Πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Ταμείου

Για πρώτη φορά υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα συνεδρίασε σήμερα το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

το οποίο περιήλθε στην δικαιοδοσία της αιρετής Περιφέρειας από τις αρχές του Ιούλη. Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του Περιφερειάρχη με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και εθιμοτυπική συνεδρίαση αμέσως μετά την ανάληψη της νέας αρμοδιότητας. Στη συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε εν πρώτοις στην έγκριση του ισολογισμού του Περιφερειακού Ταμείου για το έτος 2010.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη των μελών του Σώματος τα έσοδα για φέτος υπολογίζονται στα 1.474.606 ευρώ ενώ οι υποχρεώσεις (λειτουργικές δαπάνες, μελέτες και ανεξόφλητα τιμολόγια) στα 912.220 ευρώ. Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης έθεσε το ζήτημα της διαπραγμάτευσης για μείωση κατά 50% του μισθώματος του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το Περιφερειακό Ταμείο, στην νέα εθνική οδό Πατρών – Αθηνών 69-71 και Αρέθα.

Όπως τόνισε ο κ. Κατσιφάρας στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία μείωσης του μισθώματος θα κινηθούν αμέσως οι διαδικασίες για την εξεύρεση άλλου χώρου στέγασης του Ταμείου, με ενοίκιο κατά πολύ χαμηλότερο από αυτό που καταβάλλεται σήμερα.

Ακόμα στη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Ταμείου ενέκρινε την αποδοχή και έγκριση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω περιβαλλοντικού σχεδιασμού και διαχείρισης», ύψους 245.200 ευρώ. Πρόκειται για πρόγραμμα που στοχεύει στην ολοκλήρωση του παραδοσιακού αστικού και χωροταξικού σχεδιασμού με τις ανησυχίες του περιβαλλοντισμού, στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι σε προσεχή συνεδρίαση του Σώματος θα γίνει πλήρης και εκτενέστατη ενημέρωση των μελών για τα εν εξελίξει προγράμματα που διαχειρίζεται το Περιφερειακό Ταμείο ενώ θα ακολουθήσει αντίστοιχη ενημέρωση και του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Για την αιρετή Περιφέρεια το Περιφερειακό Ταμείο αποτελεί έναν πολυδιάστατο πυλώνα άσκησης της αναπτυξιακής μας πολιτικής, με έμφαση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και στα κοινοτικά χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως το ΕΣΠΑ που αποτελεί σήμερα κορυφαία προτεραιότητα μας», δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης. Προσθέτοντας ότι «οι δράσεις και οι πόροι του Ταμείου είναι αυτονόητο ότι υπόκεινται σε διαρκή δημόσιο έλεγχο ώστε να θωρακίζεται κάθε στιγμή η διαφάνεια και η λογοδοσία».

Στη συνεδρίαση συμμετείχε, επίσης, με την ιδιότητα του του Αντιπροέδρου το Ταμείου ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Πηγή

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ