Πύργος: Ημερίδα για την πρόληψη των πυρκαγιών

Με βασικό εισηγητής τον ερευνητή του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα»,
δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής ημερίδα για την πρόληψη των πυρκαγιών στο δήμο Πύργου.

Ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε  σε παραδείγματα πρόσφατων δράσεων και ερευνητικών έργων για την πρόληψη των πυρκαγιών και την ανάδειξη προβλημάτων (αίτια, χαρακτηριστικά, γεωγραφική και χρονική κατανομή, καταστροφές), ενώ η ημερίδα είχε σως στόχο τη σύσταση μιας τουλάχιστον ομάδας εργασίας, που θα καθορίσει τους τρόπους της συνεργασίας μεταξύ των φορέων για τη συνέχιση της δράσης ώστε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των πυρκαγιών. Σημαντικό ενδιαφέρον υπήρξε από κρατικούς φορείς και οργανισμούς, αλλά και από οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου, που έχει την πρωτοβουλία και την ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι φορέων από το Δασαρχείο Πύργου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομική Διεύθυνση, τον Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τη φιλοζωική ΜΚΟ Rommel, τον Κυνηγετικός σύλλογος Πύργου και το σύλλογος Κτηνοτρόφων ν. Ηλείας.

Ενδεικτικές του ενδιαφέροντος της τοπικής κοινωνίας ήταν και οι χορηγικές προσφορές στη διοργάνωση από τις εμπορικές εταιρείες Αφοί Δ. & Γ. Κολλύρη ΟΕ και Κατάκολο Market EE, τις αρτοποιίες Βέρροιος Ιωάννης και ΣΙΑ ΕΕ, Μπελόκας – Παπαδημητρόπουλος ΟΕ και Τσουκαλάς Διονύσιος, την πιτσαρία ElGreco και τα café Duomo,  Rex και La Piazza.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.