Πύργος: Ποιους ενόχλησαν οι 719 - Γιατί θα σιγήσει η φωνή τους

Τελικά η ελευθερία της έκφρασης στην Ηλεία, είναι προνόμιο ολίγων... Εκείνων που θέλουν να τα έχουν όλα υπό έλεγχο και να "κουμαντάρουν" τον τόπο, ο καθένας από το πόστο που τον συμφέρει...

Η ελεύθερη - πλην όμως ανώνυμη - φωνή της κίνησης 719 για το δήμο Πύργου, πριν καν προλάβει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σχετικά με μια πιθανή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές, αναγκάζεται να σιγήσει.

Οι επισημάνεις και οι κόσμιοι σε κάθε περίπτωση σχολιασμοί, για τα κακώς κείμενα της πόλης των αρχόντων της διαχρονικά, ενόχλησαν...

Το ποιους και πόσο ίσως να μην μάθουμε ποτέ... Όμως κατηγόρησαν τους "719" για την ανωνυμία των θέσεών τους - ασχέτως αν παρουσιάζουν τις πικρές αλήθειες της πόλης - και λειτούργησαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τον οποίο κατηγορούν... Ανώνυμα.

Προέβησαν σε μαζικές καταγγελίες προς το Facebook προκειμένου να γίνουν γνωστά τα στοιχεία του κατόχου του προφίλ, μιας και δεν αντέχει η πόλη τις εκπλήξεις.

Τους "εχθρούς" τους κάποιοι θέλουν να τους έχουν γνωστούς απέναντί τους για να χρησιμοποιήσουν το κατάλληλο όπλο να τους "εξολοθρεύσουν".

Δεν θα διαφωνήσουμε πως πιθανά η ανωνυμία των "719" να ενόχλησε, ίσως περισσότερο από τα όσα συχνά - πυκνά, καυτηριάζουν για την πόλη.

Όμως το να θες να κλείσει το στόμα κάποιου που έστω και ανώνυμα χωρίς όμως να είναι υβριστής παραπέμπει σε άλλες πρακτικές και εποχές.

Δεν είδαμε όμως να αντιδρούν κάποιοι με την ίδια ζέση, για εκείνους που κρύβονται επίσης πίσω από το ίδιο καθεστώς ανωνυμίας και καθυβρίζουν με ανυπόστατα ψεύδη πολλούς και πολλές μέσα στην ίδια κοινωνία.

Παραθέτουμε την τελευταία ανακοίνωση των "719", με την ελπίδα όποιοι κι αν βρίσκονται πίσω από αυτό το προφίλ, να επανέλθουν επώνυμα και δυναμικά, για να εκφράσουν αυτά που ενοχλούν την πλειοψηφία των πολιτών στην πόλη...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΕ 5 ΜΕΡΕΣ.

Ενόχλησε η ανωνυμία μας αρκετούς.Σεβαστό.Θέλουν να ξέρουν με ποιόν μιλάνε.
Υπήρξαν άνθρωποι που ανήκουν σε δημοτικές παρατάξεις,μας έκαναν παρατηρήσεις και υποδείξεις και αποχώρησαν μετά από το προφίλ αυτό.Σεβαστό.
Υπήρξαν άνθρωποι που είχαν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις από εμάς και λογομαχήσαμε.Σεβαστό.
Κάποιοι πιστεύουν ότι πιστεύουμε πως και οι 2000 "φίλοι" του προφίλ είναι και υποστηρικτές μας.Θα ήμασταν το λιγότερο ανόητοι να πιστεύουμε κάτι τέτοιο.
Πολλοί άνθρωποι μας έστειλαν μηνύματα για διάφορα προβλήματα να τα αναδείξουμε και ζήτησαν να μην αναφέρουμε το όνομά τους.Σκεφθείτε το λίγο όσοι μας ζητάτε επίμονα να πούμε ποιοί είμαστε.
Πολλοί άνθρωποι μας έστειλαν μηνύματα υποστήριξης.
Πολλοί άνθρωποι μας στηρίζουν δημόσια εδώ χωρίς να ξέρουν ποιοί είμαστε με την ελπίδα ότι όντως όσα λέμε είναι αληθινά.
Μιλήσαμε για πάρα πολλά και αρχίσαμε να καταθέτουμε κάποιες γενικές προτάσεις που προκάλεσαν πολλές συζητήσεις ανάμεσά μας εδώ.
Είπαμε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς παρότι βγήκαμε πρώτοι απ'όλους,να εκφράσουμε όλες μας τις θέσεις και τις απόψεις.
Όποιος μας έχει διαβάσει,θα έχει καταλάβει χωρίς να χρειάζεται πολλή σκέψη,ότι δεν έχουμε καμία σχέση με το παλιό κατεστημένο.
Φαίνεται από τον τρόπο που μιλάμε,ότι κάνουμε και λάθη.
Φαίνεται ότι εκεί που μας χτυπούν φλέβα πονάμε και το δείχνουμε.
Ίσες αποστάσεις δεν κρατάμε.
Μιλάμε για όλους και όλα,γιατί αυτοί οι όλοι,έχουν παίξει ρόλο στην ζωή μας όλα αυτά τα χρόνια κι έχουν κρατήσει τον Πύργο και την Ηλεία στις τελευταίες θέσεις της χώρας.
Μιλάμε γιατί απεχθανόμαστε όλες τις υπόγειες διαδρομές που κάνουν αριβίστες της πολιτικής κι επιχειρηματικά συμφέροντα.
Μιλάμε γιατί διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.
Μιλάμε γιατί άλλοι δεν μπορούν να μιλήσουν εξ ανάγκης.
Σήμερα που μιλάμε κάποιοι κανονίζουν το πολιτικό τους μέλλον και την εξασφάλισή τους.
Μιλάμε γιατί με αυτούς που εξασφαλίζουν αυτά,θα μείνουν άλλοι άξιοι άνθρωποι για μια ακόμη φορά εκτός.
Μιλάμε γιατί υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα στην πόλη που δεν αγγίζονται παρά από ελάχιστους.
Κάποιοι εξακολουθούν να θέλουν κατευθυνόμενη πληροφόρηση όπως σχεδιάζεται στα κομματικά γραφεία.
Κάποιοι θέλουν να ξεφύγουν από αυτό που όλοι μας καταγγέλλουμε αλλά δεν μπορούν γιατί υπάρχουν υποχρεώσεις.
Η νεολαία απέχει συστηματικά και δεν την απασχολεί καν το θέμα.Είναι πολύ μικρό το κομμάτι αυτών που ασχολούνται ενεργά.Κάποιους αυτό τους εξυπηρετεί τέλεια.
Δεν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη να προτείνει κάτι διαφορετικό γιατί δεν θέλει να μπλέξει.Είναι τόσο βαθιά η σήψη που μόλις μαθαίνουν κάποια πράγματα,φεύγουν τρέχοντας.
΄Ετσι παραμένουν οι ίδιοι να διαχειρίζονται και να χειρίζονται τα πράγματα όπως αυτοί ξέρουν καλά.
Με τα όποια λάθη μας και τις όποιες αδυναμίες ως άνθρωποι προσπαθήσαμε να μιλήσουμε.
Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι στέκονται δίπλα μας ακόμα κι αν δεν μας ξέρουν.
Ευχαριστούμε κι αυτούς που δεν είναι κοντά μας.
Θα προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε αυτό που βάλαμε στο μυαλό μας και να το συνεχίσουμε απέναντι σε ένα οργανωμένο σύστημα που δύσκολα πολεμιέται.
Αν οι πολίτες του δήμου είναι ικανοποιημένοι από τους υπάρχοντες,είναι δικαίωμά τους να τους προτείνουν και να τους ψηφίζουν.
Εμείς δεν είμαστε.
Αναζητάμε έναν άλλο δρόμο,μια πρόταση αλλιώς,μια πόλη νέα.
Γερνά η πόλη παρόλα τα φτιασίδια.
Έχει χάσει ένα μεγάλο κομμάτι από το πιο ζωντανό,αυτό των νέων.
Τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει η μάχη όλων.
Ελπίζουμε να μάχονται για μας και όχι για κάτι άλλο.
Η άμεση προς το παρόν επικοινωνία μας θα χαθεί.
Όσοι κουράστηκαν θα ξεκουραστούν.
Σε όσους θα λείψουμε ζητάμε συγγνώμη,κάποιοι δεν μας ήθελαν εδώ να μιλάμε.Ήθελαν πιστοποιητικά γιατί απλά λέγαμε αυτά που δεν πρέπει.
Και δεν τα έχουμε πει και όλα ακόμα.
Καλή αντάμωση.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών