Πύργος: Στο Δήμο η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο του Αρχαιολογικού Μουσείου

 

Σε εκθεσιακό χώρο, στον οποίο θα φιλοξενούνται καλλιτέχνες υψηλού επιπέδου, θα μετατραπεί η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου η οποία και παραδόθηκε χθες από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Δήμο.

Η παράδοση έγινε από την Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Δρ. Ερωφίλη – Ιριδα Κόλλια, εκπρόσωπο του Υπουργείου Πολιτισμού, στο Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, παρουσία του αρχαιολόγου Χρήστου Λιάγκουρα, του άμισθου συμβούλου του δήμου για θέματα πολιτισμού Διαμαντή Λαλιώτη, του Δ/ντης της Δ/νσης Προγραμματισμού Άρης Φιλιππόπουλου και της Δ/ντριας Τεχνικών Υπηρεσιών Σοφίας Γούργουρα.

Ο κ. Λιατσής, εξέφρασε την συγκίνηση του, για ένα έργο που όπως είπε, ξεκίνησε και τελείωσε επι των ημερών του, υπενθυμίζοντας ότι το Μουσείο άνοιξε παρουσία του τότε υπουργού Βαγγέλη Μειμαράκη και της Γ.Γ. του ΥΠΠΟ Λίνας Μενδώνη, αλλά παραδόθηκε αργότερα. «Σήμερα είμαστε εδώ για να παραλάβουμε την αίθουσα, που δεν είναι …«συνεδριακό κέντρο» ωστόσο θα την αξιοποιήσουμε στην κατεύθυνση του εκθεσιακού χώρου που θα είναι ανάλογος με την υπόσταση του Μουσείου. Μάλιστα το Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου που ιδρύθηκε και είναι θέμα ημερών να περάσει στην εφημερίδα της κυβέρνησης, θα το εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο, φιλοξενώντας καλλιτέχνες υ ψηλού επιπέδου, ώστε αυτό που βλέπει ο επισκέπτης να συναρτάται με εκείνο που θα βλέπει στο Μουσείο. Μέχρι να εναρμονιστούν τα πράγματα όπως πρέπει και να μάθουμε τη λειτουργία του κτιρίου, θα έχουμε ένα χρόνο προσαρμογής. Ευχαριστώ όλους όσους είναι σήμερα εδώ και συμμερίζονται τη χαρά και τη συγκίνηση μου, για κάτι που η πόλη απαιτούσε και ευτύχησα να εξυπηρετήσω».

Ακολούθως η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δρ. Κόλλια, επισήμανε ότι η παράδοση της αίθουσας αυτής αποτελούσε και υποχρέωση του υπουργείου προς το Δήμο. «Την παραδίδω όπως ακριβώς την έχω παραλάβει και με τον εξοπλισμό που όφειλα να παραδώσω (μικροφωνικές και κάποια άλλα). Προσβλέπω και είμαι σίγουρη για καλή συνεργασία με δήμο, θεωρώ ότι η αίθουσα μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα με το κυρίως μουσείο ως ένας χώρος πολιτισμού, και το μουσείο είναι σημαντικό κύτταρο πολιτισμού για την πόλη του πύργου και είμαι και εγώ χαρούμενη και συγκινημένη».

liatsis mouseio 1

liatsis mouseio 2

liatsis mouseio 3

liatsis mouseio 4

 

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ