Πύργος: Την Τετάρτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει την Τετάρτης 9 Νοεμβρίου στις εφτά το απόγευμα το Δημοτικό Σύμβούλιο Πύργου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται συνολικά

17 θέματα εκ των οποίων έργα ανάπλασης σε τοπικές κοινότητες, τροποποιήσεις μελετών έργων για το Κατάκολο και η συμμετοχή του δήμου στη διοργάνωση του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1.    Λήψη απόφασης: α. Έγκρισης των μελετών των έργων:
•     «Βελτίωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων των Τ.Κ Μαγούλας, Χειμαδιού, Καράτουλα της Δ.Ε Ωλένης, δήμου Πύργου».
•     «Βελτίωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων των Τ.Κ Γουμέρου, Μουζακίου, Πεύκης της Δ.Ε Ωλένης, δήμου Πύργου».
2.    Έγκριση και παραλαβή της μελέτης «Αγροτική οδοποιϊα Ώλενας» που εκπονήθηκε από τον κ. Ανδρούτσο Σπυρίδωνα [39/10 απόφαση ανάθεσης της Δημαρχιακής Επιτροπής του π. Δήμου Ώλενας].
3.    Λήψη απόφασης για την υποβολή πρότασης ένταξης των κατωτέρω έργων, στο πρόγραμμα «Μπαλτατζής»:
•    «Βελτίωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων των Τ.Κ Μαγούλας, Χειμαδιού, Καράτουλα της Δ.Ε Ωλένης, δήμου Πύργου».
•    «Βελτίωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων των Τ.Κ Γουμέρου,  Μουζακίου, Πεύκης της Δ.Ε Ωλένης, δήμου Πύργου»
•    «Αγροτική οδοποιϊα Ωλένης».
4.    Λήψη απόφασης έγκρισης: α. Του 5ου ΑΠΕ του έργου: «Εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη του Πύργου – Διαμόρφωση κόμβων 2η εργολαβία και β. Της παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου μέχρι 30/11/2011.
5.    Λήψη απόφασης έγκρισης παράτασης προθεσμίας του έργου: «Επέκταση δικτύων ύδρευσης στα Τ.Δ του Δ. Ιάρδανου, αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης ΤΔ Κορυφής».
6.    Λήψη απόφασης έγκρισης του συμφωνητικού εταιρικής συνεργασίας του επιχειρησιακού σχεδίου «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπλασης «Υψικάμινος» και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή του.
7.    Λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι αιτήσεων υπηρεσιών - δημοτών,  κατόπιν αποφάσεων - εισηγήσεων της Ε.Π.Ζ:
•    Αίτηση του κ. Διαμαντόπουλου Παναγιώτη με την οποία ζητείται η απαγόρευση στάθμευσης επί της οδού Υψηλάντους και Εθνικής Αντιστάσεως, έμπροσθεν του καταστήματός του, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες [Η ΕΠΖ με την αριθ. 121/11 απόφασή της εισηγείται θετικά].
•    Αίτηση του κ. Παπαντωνόπουλου Κων/νου με την οποία ζητείται μια θέση στάθμευσης έμπροσθεν του καταστήματός του που βρίσκεται επί της οδού Πατρόκλου 13 για την φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων [Η ΕΠΖ με την αριθ. 119/11 απόφασή της εισηγείται θετικά].
•    Αίτηση του Τμήματος Τροχαίας Πύργου, για την αντικατάσταση ρυθμιστικής πινακίδας Ρ-27, που τοποθετήθηκε εκ παραδρομής στην διασταύρωση της οδού Ξάνθου με την Τ. Καζάζη μετά την πρόσφατη εφαρμογή της Κυκλοφοριακής Μελέτης, με ρυθμιστική πινακίδα Ρ-28 [Η ΕΠΖ με την αριθ. 120/11 απόφασή της εισηγείται θετικά].
•    Αίτηση του κ. Τζιράχου Χαραλάμπους με την οποία ζητείται η απαγόρευση στάθμευσης έμπροσθεν της εισόδου – εξόδου του νομίμως λειτουργούντος γκαράζ επί της οδού Δερβενακίων [Η ΕΠΖ με την αριθ. 118/11 εισηγείται θετικά].
8.    Λήψη απόφασης έγκρισης της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του δήμου οικ. έτους 2011.
9.    Λήψη απόφασης: Α. Έγκρισης της τροποποιημένης προγραμματικής σύμβασης του έργου: «Αποκατάσταση βατότητας δρόμου στο Δ.Δ Βυτινεϊκων του δήμου Πύργου» προϋπολογισμού 30.000,00 € με το ΦΠΑ.
Β. Ορισμός των μελών που απαρτίζουν την κοινή επιτροπή παρακολούθησης έκαστης προγραμματικής.
Γ. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή της.
10.    Λήψη απόφασης τροποποίησης της προγραμματικής σύμβασης «Ολοκλήρωση μελετών (Λιμενικών – Περιβαλλοντικών – Γεωτεχνικών) στο Λιμένα Κατακόλου»  η οποία έχει εγκριθεί με την αριθ. 398/11 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
11.    Έκφραση γνώμης του δημοτικού συμβουλίου για την κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού στη θέση «Τραννή Λάκα» της τοπικής κοινότητας Ελαιώνα.
12.    Λήψη απόφασης έγκρισης της αριθ.2/10 απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του ΝΠΔΔ «Κέντρο Φιλοξενίας Νέων Δήμου Πύργου» περί έγκρισης απολογισμού οικ. έτους 2010.
13.    Λήψη απόφασης έγκρισης της συμμετοχής του δήμου Πύργου στη διοργάνωση του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, της 11ης Camera Zizanio και των παράλληλων εκδηλώσεών τους.
14.    Λήψη απόφασης έγκρισης δαπάνης για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
15.    Λήψη απόφασης έγκρισης συνδρομής σε περιοδικά και εφημερίδες, για το έτος 2011.
16.    Λήψη απόφασης περί του καθορισμού επιδόματος υπαλλήλων ΟΤΑ Α΄ βαθμού για την εξυπηρέτηση υπηκόων τρίτων χωρών έτους 2009.
17.    Λήψη απόφασης περί του καθορισμού επιδόματος υπαλλήλων ΟΤΑ Α΄ βαθμού για την εξυπηρέτηση υπηκόων τρίτων χωρών έτους 2010.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ