Σε λειτουργία του Κέντρο Κοινότητας Αρχ. Ολυμπίας

Του Γιάννη Σπυρούνη

Μια νέα κοινωνική δομή ξεκινά τη λειτουργία της στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, όπως και σε πολλούς άλλους δήμους στη χώρα. Πρόκειται για το Κέντρο Κοινότητας  που αποτελεί τον βασικό «πυρήνα» διευρυμένων υπηρεσιών τύπου «OneStopShοp», με εξατομικευμένη ολιστική προσέγγιση, τα οποία, υποστηρίζοντας ή συνεργώντας με τη Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Ο.Τ.Α. θα ενισχύσουν τις ευρύτερες πολιτικές που ήδη υλοποιούνται ή προγραμματίζονται. Η νέα δομή στεγάζεται στο ισόγειο του δημαρχείου της Αρχ. Ολυμπίας και ως σκοπό έχει την καθολική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ, τις ρυθμίσεις του Ν. 4320/2015 για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την εφαρμογή ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και την Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης κ.α.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Πέτρος Γιαννακόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε πως «… ήταν μια δέσμευση του δήμου να λειτουργήσει το Κέντρο Κοινότητας. Ο δήμος Ολυμπίας εκπόνησε την σχετική μελέτη, η οποία εγκρίθηκε, και πρόσφατα προχωρήσαμε στην πρόσληψη δύο ατόμων προσωπικού. Πρόκειται για ένα άτομα ΠΕ Νοσηλευτικής και ένα Κοινωνική Λειτουργό που θα στελεχώσουν το κέντρο κοινότητας. Η διαδικασία της πρόσληψης έγινε μέσω του ΑΣΕΠ. Τα Κέντρα Κοινότητας «κινούνται» σε τρείς κεντρικούς άξονες που έχουν να κάνουν με την υποδοχή την ενημέρωση και την υποστήριξη των πολιτών, ενώ υπάρχει συνεργασία με φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασία, με στόχο την βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης και κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων» εξήγησε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Στο προσεχές διάστημα θα γίνουν ενημερώσεις για τη λειτουργία της νέας δομής, ώστε οι κάτοικοι του δήμου να γνωρίζουν πως μπορούν να βοηθηθούν από τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» θα συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ