Στήριξη από Κουβέλη ζήτησε ο Κατσιφάρας

Σε ιδιαίτερα καλή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗ.ΜΑΡ.) Φώτη Κουβέλη με τον Περιφερειάρχη

Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα στα γραφεία της Περιφέρειας.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας αφού πρώτα ευχαρίστησε το Φώτη Κουβέλη για την επίσκεψη, στη συνέχεια τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας στα πρώτα του βήματα, επισημαίνοντας ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να θεμελιώσουμε ένα νέο θεσμό σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και σε περιβάλλον αβεβαιότητας».

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης περιέγραψε το βασικό στόχο της Περιφέρειας που είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής μας ενώ υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πολιτεύεται με βασικό άξονα τη συναίνεση» και χαρακτήρισε «δημιουργική» τη στάση της παράταξης, που πρόσκειται στη ΔΗΜΑΡ, στο Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς και τη συνεργασία που υφίσταται με το βουλευτή Αχαΐας του κόμματος Νίκο Τσούκαλη για τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα της Περιφέρειας. Τέλος ο Απόστολος Κατσιφάρας ζήτησε την εντονότερη πολιτική στήριξη του Φώτη Κουβελη στο ζήτημα της Ολυμπίας και της Ιόνιας οδού καθώς και στο ζήτημα του φυσικού αερίου.   

Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι η επίσκεψή του συμβολίζει το σταθερό ενδιαφέρον του κόμματος για την αυτοδιοίκηση η οποία, καθώς είπε, «πορεύεται μέσα σε ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες και με ασάφειες στο θεσμικό της πλαίσιο. Θέλουμε να προχωρήσει ο θεσμός στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Στη συνέχεια ο Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε στην πρότασή του για τη σύνταξη ενός ειδικού πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος για όλη τη χώρα που θα χρηματοδοτηθεί από τους πόρους του ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την έκδοση ειδικού αναπτυξιακού ομολόγου. «Ένα πρόγραμμα αυτής της μορφής, καλά σχεδιασμένο και με εξασφαλισμένους πόρους μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη της χώρας δίχως την οποία δεν υπάρχει ελπίδα εξόδου από την κρίση», υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης.   

Κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια, τον Φώτη Κουβέλη συνόδευαν ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Οικολογική Ανασύνθεση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Χρήστος Σταυρόπουλος και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας της ΔΗ.ΜΑΡ. Τάκης Παπαθεοδωρόπουλος. Επίσης στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας, οι Αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Γεωργιόπουλος και Γιώργος Αγγελόπουλος και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη