Στην Αρχαία Ολυμπία ο Πρέσβης του Βελγίου

Με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα Marc Van Den Reeck. Σκοπός  του ταξιδιού του πρέσβη

ήταν να καταθέσει κάποιες πρώτες σκέψεις για συνεργασία  της βελγικής πρεσβείας με τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, τόσο κατά τη χρονική περίοδο των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα τον ερχόμενο Μάιο με την ευκαιρία της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όσο και στην γενική κατεύθυνση της Πρεσβείας για την ενδυνάμωση των σχέσεων με τον τόπο που γεννήθηκαν οι Αγώνες.

«Το ενδιαφέρον του Βελγίου για την Ελλάδα ξεπερνά τις τράπεζες και τα ομόλογα» τόνισε με έμφαση ο κ. Van Den Reeck. «Θέλουμε να αναπτύξουμε το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών γιατί υπάρχουν πέρα των άλλων και κοινά σημεία όπως ο ίδιος αριθμός πληθυσμού, η περίπου ίδια χρονολογική απελευθέρωση, (1821 για Ελλάδα, 1830 για το Βέλγιο), αλλά και νεότερες  σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μετανάστες – τουρίστες κτλ», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας υποδεχόμενος τον πρέσβη αφού εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την επίσκεψη του βέλγου πρέσβη  τόνισε ότι στον στρατηγικό σχεδιασμό είναι το «άνοιγμα» και η συνεργασία του δήμου με τις πόλεις που έχουν φιλοξενήσει Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως η πόλη της Αμβέρσας του Βελγίου. Μάλιστα λόγω και των αδελφοποιήσεων που έχει κάνει η Αρχαία Ολυμπία με αντίστοιχες πόλεις, τέθηκε η πρόταση της προκαταρτικής «διερεύνησης» για μια μελλοντική αδελφοποίηση των δύο προαναφερθέντων πόλεων.

Εκ μέρους του πρέσβη τέθηκε η πρόταση για την συνεργασία της πρεσβείας του Βελγίου με τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας με πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες θα μπορούν να αποτελέσουν και  απόδοση τιμής στον πρόεδρο της Δ.Ο.Ε.  Ζακ Ρόγκ. Σύμφωνα με την πρόταση του κ. πρέσβη υπάρχει ο προσανατολισμός για τρεις συναυλίες σε Ναύπλιο (Παλία Βουλή) στις 8 Μαΐου, Αρχαία Ολυμπία στις 9 Μαΐου  και Πάτρα (Αχάια Κλάους) στις 10 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη οι προτάσεις αυτές έχουν τεθεί από τον ίδιο και προς τον πρόεδρο της Ε.Ο.Ε Σπύρο Καπράλο και έχουν τύχει της καταρχήν συμφωνίας.
Ο κ.  Marc Van Den Reeck αναφέρθηκε ακόμα  στην στενή του σχέση με την χώρα μας λόγω της καταγωγής της γυναίκας του από το Καπερνήσι,  αλλά και την πρότερη θητεία του ως αναπληρωτής πρέσβης στην Αθήνα το 1992. Μίλησε ακόμα για τον τουρισμό περίπου 400.000 Βέλγων στην Ελλάδα κάθε χρόνο, καθώς και για την ελληνική κοινότητα περίπου 40.000 μεταναστών στην πατρίδα του.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου έλαβαν ακόμα μέρος ο Διευθυντής των εγκαταστάσεων της Δ.Ο.Α στην Αρχαία Ολυμπία Θέμης Λαΐνης, ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ