Στην Ολυμπία ο αν. Πρέσβης της Ιαπωνίας

Το δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας επισκέφτηκε την Τετάρτη το μεσημέρι ο αναπληρωτής Πρέσβης της Ιαπωνίας στην χώρα μας Susumu Ueda, όπου τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος της

πόλης Θύμιος Κοτζιάς. Η συνάντηση των δύο ανδρών  κράτησε επί μακρόν λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος και από τις δύο πλευρές για τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα, τόσο στην Ολυμπία όσο και στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Η πόλη της Ιναζάβα στην Ιαπωνία η οποία έχει αδελφοποιηθεί με την Ολυμπία, το τσουνάμι και το πυρηνικό ατύχημα της Φουκοσίμα, η οικονομική κρίση της Ελλάδας, τα «νέα» χαρακτηριστικά του διευρυμένου δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας και  η αφή της Ολυμπιακής φλόγας για τους Αγώνες τους Λονδίνου, ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν την πολύωρη συζήτηση. 

Αναφερθείς στην επίσκεψή του στην Ολυμπία ο διπλωμάτης της Ιαπωνίας μεταξύ άλλων τόνισε πως «είναι μεγάλη μου η χαρά που για πρώτη φορά  βρίσκομαι στην Αρχαία Ολυμπία.

Λόγω της αδελφοποίησης που έχει πραγματοποιηθεί μεταξύ της Ολυμπίας και της Ιναζάβα, αλλά και λόγω του ότι στο λαό της Ιαπωνίας και σε μένα προσωπικά αρέσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι οποίοι γεννήθηκαν εδώ, έρχομαι εδώ ώστε να συμβάλλω στην ενίσχυση των σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πόλεων αλλά και των δύο χωρών, της Ελλάδας και της Ιαπωνίας».

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο κ Susumu Ueda αναφερόμενος στο ενδιαφέρον και  στην έμπρακτη αλληλεγγύη  των ελλήνων  στο δράμα της Ιαπωνίας μετά το κτύπημα του σεισμού, του τσουνάμι και του ατυχήματος στο πυρηνικό αντιδραστήρα της Φουκοσίμα είπε:

«Αμέσως ανοίχτηκε λογαριασμός σε τράπεζα όπου οι έλληνες κατέθεσαν από το υστέρημά τους χρήματα για να βοηθηθούν οι πληγείσες περιοχές της χώρας μου. Με την ευκαιρία που μου δίνεται σήμερα, θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω τους έλληνες για την αγάπη τους προς την Ιαπωνία και τον λαό της».   

Με ιδιαίτερα  θερμά λόγια για τον φιλοξενούμενο αλλά και για την πόλη της Ιναζάβα  ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, αφού εξέφρασε την μεγάλη του χαρά για την επίσκεψη του αναπληρωτή Πρέσβη και σύμβουλου της Πρεσβείας της Ιαπωνίας, τόνισε ότι «είχαμε την ευκαιρία, πέρα από το εθνικό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών, να συζητήσουμε για την Ολυμπία και την Ιναζάβα και να δούμε με ποιους τρόπους θα ενδυναμώσουμε τις σχέσεις που αναπτύχθηκαν μεταξύ των δύο πόλεων τα τελευταία 25 χρόνια».

Στην συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας τον Μάιο όπου θα  προσκληθούν από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και στο πρωτόκολλο που έχει υπογραφεί από τις δύο πόλεις σύμφωνα με το οποίο δίνονται οι δυνατότητες για συνεργασία σε πολιτιστικό και οικονομικό, ακόμα , επίπεδο.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ