Στο Διαδίκτυο το Επιχειρησιακό Σχέδιο για το καλάθι των προϊόντων της ΠΔΕ

Ολόκληρο το Επιχειρησιακό Σχέδιο με τον τίτλο «Καλάθι προϊόντων Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας» αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας (www.pde.gov.gr) προς πλήρη

ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Το Επιχειρησιακό Σχέδιο εκτείνεται σε 110 σελίδες και χωρίζεται σε εννέα κεφάλαια. Εισαγωγικά παρατίθενται οι γενικές αρχές της αλυσίδας των αγροτοδιατροφικών προϊόντων και του αντίστοιχου μοντέλου, εν συνεχεία θίγεται το ζήτημα των προϊόντων διατροφής σε σχέση με την ασφάλειά τους και κατόπιν αναλύεται η γενικότερη φιλοσοφία, η έννοια και ο στόχος του Καλαθιού Προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθεί μια πλήρης καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης στον πρωτογενή τομέα στη Δυτικής Ελλάδα σήμερα και ακολουθούν οι πολιτικές προσανατολισμού της αγροτικής παραγωγής αλλά και ο συγκεκριμένος χαρακτήρας της αγροτοδιατροφικής σύμπραξης. Τέλος παρατίθενται το σύνολο των υποστηρικτικών δράσεων, οι πηγές χρηματοδότησης και τα αντίστοιχα εργαλεία και το σχέδιο κλείνει με την παρουσίαση των συμπερασμάτων και των προτάσεων.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, εγκρίθηκε σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στο Αγρίνιο.

«Παραδίδουμε σήμερα σε πλήρη δημοσιότητα το Επιχειρησιακό Σχέδιο για το Καλάθι των Προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας με πλήρη επίγνωση της σημασίας που έχει για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και, κυρίως, για ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο η ύπαρξη ενός συνεκτικού σχεδίου αγροτικής πολιτικής» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος. «Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που ολοκλήρωσε αυτήν την διαδικασία και ήδη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βαδίζουμε τα βήματα για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Ταυτόχρονα πρέπει να επαναλάβω ότι το συγκεκριμένο σχέδιο δεν είναι ένα κλειστό και δογματικό σύνολο, αλλά ένα δυναμικό πλαίσιο που έχει τη δυνατότητα συμπληρώσεων αλλά και την ανάγκη για συνεχείς κριτικές συμβολές», κατέληξε ο Γ. Αγγελόπουλος.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη