Στο ΕΣΠΑ έργα για την Υγεία σε Γαστούνη - Πάτρα

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκαν, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, δυο έργα αναβάθμισης των δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας, συνολικού

προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ. Το πρώτο έργο αφορά στην προμήθεια δυο κινητών μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με δικαιούχο τον Δήμο Πατρέων και το δεύτερο στην αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Γαστούνης, με δικαιούχο τον Δήμο Πηνείας.

Η προμήθεια των δυο κινητών μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με προϋπολογισμό 492.000 ευρώ, έχει σκοπό την ενίσχυση της προληπτικής και πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας αφ’ ενός σε ειδικές μονάδες πληθυσμού όπως οι μετανάστες και αφ’ ετέρου σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως τσιγγάνοι, Ρομά, άστεγοι κ.α.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης «οι κινητές μονάδες έχουν ως σκοπό την παροχή προληπτικής και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας καθώς και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Οι κινητές μονάδες θα κινούνται στους χώρους διαβίωσης των ειδικών ομάδων, με ειδικό κλιμάκιο επιστημόνων, επιστημονικό προσωπικό του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και εθελοντών επιστημόνων που θα παρέχουν συστηματική ιατρική φροντίδα και ψυχοκοινωνική στήριξη ενώ παράλληλα θα τους ενημερώνουν για υγειονομικούς κινδύνους».   

Οι κινητές μονάδες, σε συνεργασία και υπό την επιστημονική ευθύνη του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» και σε συνεργασία με τις αντίστοιχες δημόσιες και τοπικές νοσοκομειακές μονάδες, Κέντρα Υγείας και δομές Πρόνοιας θα αποτελούν μεταξύ τους ένα σύστημα πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας όπου θ’ αναπτύσσονται και θα συνεργάζονται όλες οι Υπηρεσίες.

Το έργο αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Γαστούνης, με προϋπολογισμό 505.000 ευρώ και χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους οκτώ μήνες, αναφέρεται σε εργασίες αντικατάστασης και μόνωσης της στέγης, αναβάθμισης των συστημάτων ύδρευσης, θέρμανσης και ηλεκτροφωτισμού, διαμόρφωσης τουαλέτας για ΑμεΑ, ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου κ.α. 

Πηγή

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη