Στο προσκήνιο έργα για την Ολυμπία και τις ορεινές ενότητες

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην προέδρου Φολόης Χρήστου Κυριακόπουλου, αλλά και για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία, κράτησαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Αρχαίας Ολυμπίας στην προχθεσινή συνεδρίαση. Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε η συνεδρίαση με τον δήμαρχο κ. Κοτζιά και τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Παπαηλιού να αναφέρονται στο εκλιπόντα συμπατριώτη τους, ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Αναστασόπουλος ζήτησε την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης για τον γειτονικό λαό.

Ο κ. Κοτζιάς στην συνέχεια της συνεδρίασης ενημέρωσε το σώμα για τις δραστηριότητες της δημοτικής αρχής τον τελευταίο μήνα, και κυρίως για το θέμα της έγκρισης των συνδέσεων των δημοτικών διαμερισμάτων με το έργο του Ερυμάνθου με κόστος 620.000 ευρώ, την εμποροπανήγυρη Στρεφίου που έφερε στα ταμεία του δήμου 104.000 ευρώ, την υποβολή των μελετών στον ΟΠΑΑΧ για τη Λασιώνα, τη Φολόη και τη Λαμπεία, τη συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Κουτσούκο, την κατάσταση με το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Αρχαία Ολυμπία.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Κώστας Σοφιανός (αντικαθιστούσε τον απόντα κ. Δρακόπουλο), Πανάγος Παντελάκος και Σωτήρης Αναστασόπουλος έθεσαν θέματα που αφορούν στο γενικότερο κλείσιμο υπηρεσιών στην Αρχαία Ολυμπία, το ενδεχόμενο δημιουργίας συμπολιτείας με το δήμο Πύργου, την αναζήτηση πόρων εκτός των κρατικών και επενδύσεων από το εξωτερικών, καθώς και για την αξιοποίηση των δημοτικών πόρων υπέρ των πολιτών.

Από την Λαμπεία η δημοτική σύμβουλο κα Πατσή έθεσε το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών για το οποίο απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γεωργακόπουλος όπως και για το θέμα της ανακύκλωσης.


Στην ημερήσια διάταξη ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές έκανε την εισήγηση για τη δυνατότητα που δίνεται στο δήμο για την ένταξή του σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα  από την Ε.Ε και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και αφορά αναπλάσεις – δεντροφυτεύεις – εξωραϊσμούς κοινόχρηστων χώρων εντός του πολεοδομικού σχεδίου της πόλης της Ολυμπίας.

Ο κ. Δεββές ανέφερε πως πρόκειται για ένα έργο της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ, για το οποίο πρέπει να υποβληθεί σχετική μελέτη έως το τέλος του μήνα και θα πρέπει να προχωρήσει καθώς με το πολεοδομικό σχέδιο υπάρχει εμπλοκή και του ΚΑΣ. Η πρόταση αφορά και «συνοδά έργα» και ο κ. Δεββές πρότεινε προς ένταξη το δρόμο Ολυμπία – Δρούβα και τη σύσταση και λειτουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Τουριστών.

Πρόταση του δημοτικού συμβούλου κ. Φλέσσα ήταν να προστεθούν ακόμα η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων, το έργο της πιάτσας των ταξί και της στάσης των λεωφορείων
Η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013, επίσης απασχόλησε το σώμα όπου στην εισήγησή του ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς αναφέρθηκε στην ανάπλαση του κεντρικού δρόμου της Δίβρης από το γήπεδο καλαθοσφαίρισης μέχρι το δημοτικό σχολείο, έργο για το οποίο υπάρχει μελέτη και θα υποβληθεί.

Ακόμα θα προταθούν η ανάπλαση των Τ.Κ. Αγίας Κυριακής, Αγίας Τριάδας, Κρυόβρυσης, Κακοταρίου, Τσίπιανων, έργα για τα οποία διαφοροποιήθηκαν οι Σ. Αναστασόπουλος και Κ. Μαρκόπουλος λέγοντας πως οι ορεινές περιοχές χρειάζονται άλλου είδους ανάπτυξη, με έργα αγροτικής οδοποιίας και άρδευσης για την ενίσχυση της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo