Συνάντηση Γ.Γ. ΕΟΤ με Κατσιφάρα και φορείς του Τουρισμού στην Πάτρα αύριο

Στην Πάτρα θα βρίσκεται αύριο ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. Γιώργος Κολέτσος ύστερα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα. Ο κ. Κολέτσος,

στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη στα γραφεία της Περιφέρειας ενώ αργότερα θα έχει συνεργασία και με εκπροσώπους φορέων που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.

Στόχος της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. είναι η διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου δράσεων ανάμεσα στην Περιφέρεια και στον Οργανισμό για την τόνωση του τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα και την πλήρη αξιοποίηση των τουριστικών δυνατοτήτων της περιοχής, με έμφαση στο κομμάτι της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας στην διεθνή αγορά.

Ήδη, όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μια σημαντική προεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια και στον Ε.Ο.Τ. και έχει αποκρυσταλλωθεί μια βάση συνεργασίας των δυο πλευρών, με στοχευμένες ενέργειες και συγκεκριμένους προσανατολισμούς.  

Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. και ο Περιφερειάρχης θα συζητήσουν ένα πλήρες «πακέτο» ενεργειών προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Δυτικής Ελλάδας που περιλαμβάνει δράσεις όπως η δημιουργία τουριστικής ταυτότητας της περιοχής, η συμμετοχή σε μεγάλης εμβέλειας τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, η αξιοποίηση σύγχρονων μέσων επικοινωνίας, η δημιουργία ιστοσελίδας της Περιφέρειας με καθαρά τουριστικό περιεχόμενο κ.α.

Επίσης, ειδική αναφορά θα γίνει στην προβολή των προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας ως στοιχεία αμέσως συνυφασμένα με την τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας.

«Μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται ο τόπος μας ο τουρισμός είναι μια σημαντική διέξοδος για την ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας και την δημιουργία θέσεων εργασίας που θα εξομαλύνουν το οξύ πρόβλημα ανεργίας που έχουμε. Προσβλέπουμε στην συνεργασία και στην σύμπραξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ώστε η Δυτική Ελλάδα να μπει με πιο δυναμικό τρόπο στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς», τονίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Και προσθέτει: «Η Δυτική Ελλάδα έχει αρχαιολογικούς τόπους πασίγνωστους στα πέρατα της γης, όπως η Αρχαία Ολυμπία, έχει απαράμιλλο φυσικό κάλλος, έχει σπουδαία θρησκευτικά μνημεία, σημαντική πολιτιστική κληρονομιά και υποδομές που μπορούν να υπηρετήσουν τον στόχο μιας τουριστικής σεζόν που θα διαρκεί 365 μέρες τον χρόνο».

Ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. και ο Περιφερειάρχης, στις 12.30 το μεσημέρι, θα κάνουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη