Συνάντηση Κουτσούκου - Κοτζιά για τα θέματα της Αρχαίας Ολυμπίας

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Κουτσούκο είχε το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς.

Συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή δήμαρχο Γιώργο Δεββέ, ο κ. Κοτζιάς, συνάντησε τον κ. Κουτσούκο στο γραφείο του στο υπουργείο για να συζητήσουν θέματα που αφορούν το δήμο.  

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, εξέφρασε ομόφωνη αντίθεση του δημοτικού συμβουλίου για την αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην πόλη της Ολυμπίας, απαιτώντας την επανεξέταση του θέματος. Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και των μετατάξεων του προσωπικού. Κινήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στις ανάγκες του δήμου με κάλυψη κενών θέσεων.  

Ο κ. Κοτζιάς μίλησε με τον κ. Κουτσούκο για την υποβολή μελετών στο πρόγραμμα του ΟΠΑΑΧ, όπου το Δ.Σ. θα αποφασίσει για την κατάθεση προτάσεων στην ειδική γραμματεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχέδιο «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Το σχέδιο πόλης της Ολυμπίας που λόγω των περιορισμών που έχουν τεθεί από το ΚΑΣ, αποκλείεται κάθε νόμιμη πολεοδόμηση και επέκταση του. 

Τέλος ο Θύμιος Κοτζιάς έθεσε το οξύ πρόβλημα των ποιμνιοστασίων τόσο για την ηλεκτροδότηση όσο και για την αδειοδότησή τους, τονίζοντας ότι η Πολιτεία οφείλει ως ελάχιστη βοήθεια στους κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται   κυρίως στα ορεινά τμήματα του δήμου, να τους βοηθήσει σε αυτά τα θέματα.  

Από πλευράς του κ. Κουτσούκου εκφράστηκε η πολιτική απόφαση για την ψήφιση νόμου που θα εξασφαλίζει άδειες λειτουργίας των στάβλων μέχρι 500 ζώα με εύκολες διαδικασίες, καθώς και η προκήρυξη μελέτης για την υπογειοποίηση του δικτύου του ΤΟΕΒ Πελοπίου. Ακόμα ο κ Κουτσούκος δεσμεύτηκε για την παρακολούθηση των θεμάτων της Ολυμπίας, πέραν των αρμοδιοτήτων του ως υφυπουργού, για την ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και για την στήριξη των αιτημάτων του δήμου προς τα αρμόδια υπουργεία.
 

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών