Συνάντηση Παρασκευόπουλου - Οικονόμου και φως στο βάθος του τούνελ για το Τελωνείο Κατακόλου

Εντός των επόμενων ημερών θα δοθεί λύση στο θέμα του Τελωνείου Κατακόλου, ανακοίνωσε  το πρωί της Πέμπτης στον δήμαρχο Πύργου κ. Μάκη Παράσκευόπουλο, ο

αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του στην Αθήνα, παρουσία του βουλευτή Ηλείας κ. Μιχάλη Κατρίνη.

Ο δήμαρχος Πύργου εξέθεσε στον αναπληρωτη υπουργό Οικονομικών όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχει για τη λειτουργία του λιμανιού η κατάργηση του Τελωνείου Κατακόλου, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ο δήμος και οι παραγωγικοί φορείς της περιοχής, που έχουν πασχίσει εδώ και χρόνια για να καταστήσουν το Κατάκολο το πρώτο λιμάνι κρουαζιεροπλοΐας στην Ελλάδα μετά από εκείνο του Πειραιά, είναι ανάστατοι από την απόφαση του υπουργείου, την οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δεχθούν, διότι πιστεύουν ότι ακυρώνει τις προσπάθειές τους και υπονομεύει τις αναπτυξιακές προοπτικές του λιμανιού.

Επίσης, ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση στον κ. Οικονόμου ότι τέτοιες ακατανόητες αποφάσεις της διοίκησης, ωσάν αυτή για την κατάργηση του Τελωνείου  Κατακόλου, οδήγησαν τη χώρα εδώ όπου βρίσκεται σήμερα και ότι ο τόπος δεν αντέχει άλλο να βλέπει κρατικές αποφάσεις που δεν λαμβάνουν υπ’ όψη έναν στοιχειώδη σχεδιασμό αλλά και τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Από την πλευρά του ο κ. Παντελής Οικονόμου, είπε στον δήμαρχο Πύργου ότι γνωρίζει πολύ καλά το θέμα, ότι έχει γίνει αποδέκτης πολλών αιτημάτων που διατύπωσαν προς το υπουργείο Οικονομικών τόσο οι βουλευτές Ηλείας όσο και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας και ότι είναι αποφασισμένος να δώσει λύση εντός των επόμενων ημερών ώστε το Κατάκολο να μη μείνει χωρίς Τελωνείο.

Η παραπάνω δήλωση του κ. Οικονόμου δίνει μια αχτίδα αισιοδοξίας, ωστόσο αρμόδια πηγή του δήμου Πύργου ανέφερε ότι ο δήμος δεν πρόκειται να εφησυχάσει έως ότου δοθεί η αρμόζουσα λύση στο θέμα. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο δήμος οργανώνει σήμερα (Παρασκευή), από κοινού με την Περιφερειακή Ενότητα και το ΕΒΕ Ηλείας, σύσκεψη με τους φορείς του Πύργου και της Ολυμπίας ώστε να επισημάνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η τοπική κοινωνία απαιτεί μια λύση, η οποία θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού και θα υπηρετεί το γενικό σχεδιασμό για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι προς το σκοπό αυτό ο δήμος έχει ήδη προβεί σε συντονισμένες ενέργειες, υπενθυμίζοντας τόσο το σχετικό αίτημα που διατύπωσαν με την κοινή επιστολή τους προς τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο οι δήμαρχοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, όσο και την προχθεσινή συνάντηση του κ. Μάκη Παρασκευόπουλου με τον περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος του δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό του δήμου και ότι θα δώσει μάχη, όπου χρειαστεί, για την ανατροπή της απόφασης.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ