Συνάντηση Παρασκευόπουλου - Σαρρή: Άμεση ενίσχυση για πλημμυροπαθείς ζήτησε ο δήμαρχος Πύργου

Οι Μάκης Παρασκευόπουλος και Γιάννης Αργυρόπουλος επισκέφθηκαν τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θόδωρο Σαρρή. Σε σημαντικά

βήματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τις πλημύρες της 5ης Φεβρουαρίου προέβη χθες η δημοτική αρχή Πύργου με δύο διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποίησαν χθες στην Αθήνα ο δήμαρχος Μάκης Παρασκευόπουλος και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος με τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση και τον πρόεδρο των ΕΛΓΑ Θεόδωρο Σαρρή.

Στη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, που πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι με τη συμμετοχή και της ειδικής συμβούλου κυρίας Βαγγελιώς Σχοιναράκη, ο δήμαρχος Πύργου  εξέθεσε στον κ. Γιαννίτση το μέγεθος και την έκταση της καταστροφής και του ζήτησε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του δήμου για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών του.

Ειδικότερα ο κ. Παρασκευόπουλος ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών τις απαιτούμενες πιστώσεις για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και της προσβασιμότητας στις πληγείσες περιοχές, αλλά και τη στήριξή του ώστε να κηρυχθούν αυτές θεομηνιόπληκτες προκειμένου οι δημότες που επλήγησαν από τις πλημμύρες να τύχουν των ειδικών κρατικών αρωγών και ενισχύσεων.

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννίτσης, ο οποίος είναι γνώστης της περιοχής καθ’ ότι την έχει επισκεφθεί αρκετές φορές, ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που προξένησαν οι πλημμύρες, δεσμεύτηκε ότι θα αντιμετωπίσει θετικά το θέμα και ζήτησε να δει τον πίνακα έργων για τις άμεσες παρεμβάσεις που ετοιμάζει η τεχνική υπηρεσία του δήμου και ο οποίος θα του αποσταλεί την προσεχή Δευτέρα.

ΕΛΓΑ: Τον Μάρτιο οι αποζημιώσεις
Νωρίτερα χθες το πρωί οι κ.κ. Παρασκευόπουλος και Αργυρόπουλος επισκέφθηκαν τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεόδωρο Σαρρή και είχαν μια διεξοδική συζήτηση για τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, ζητώντας την κατά το δυνατό γρηγορότερη ολοκλήρωση της διαδικασίας για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Ο κ. Σαρρής ανέφερε ότι είναι πλήρως ενημερωμένος για το θέμα, ότι αυτή τη στιγμή έχουν καταγραφεί όλες οι απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο και ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο της διαδικασίας και οι εκτιμήσεις, οπότε και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων.

Κατά τη συζήτηση διευκρινίστηκε ότι όσον αφορά στη γεωργική παραγωγή, θα υπάρξουν αποζημιώσεις στις καλλιέργειες που βρίσκονταν σε καρποφορία, στα κτήματα που καταστράφηκαν από τις κατολισθήσεις και στα πάγια, δηλαδή σε αποθήκες, μηχανήματα κτλ.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών