Συνέντευξη Τύπου Καφύρα για τα έργα της Ηλείας, που θα συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας  Χαράλαμπος Καφύρας, με αφορμή τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου 

στην Αμαλιάδα και τα έργα της Ηλείας που θα συζητηθούν εκεί.

Πρόκειται για έργα με άμεση χρηματοδότηση τους και ένταξη στο ΕΣΠΑ και είναι τα εξής:
Βελτίωση Επαρχιακής Οδού Κρέστενα – Ανδρίτσαινα – Επικούριος Απόλλωνας, Τμήμα : Τμήμα Διάσελα – Μπαρακίτικα, ύψους 15.200.000 ευρώ.

Συμπληρωματικές μελέτες για την ωρίμανση του έργου : «Κατασκευή οδού Λαστέικα – Παράκαμψη Άι Γιάννη – Κατάκολο», προϋπολογισμού 130.000 ευρώ.

Ολοκλήρωση Μελετών (Λιμενικών, Περιβαλλοντικών, Γεωτεχνικών) στο Λιμένα Κατακόλου βάση του τροποποιημένου Προγραμματικού Σχεδίου – Master Plan, προϋπολογισμού 335.000 ευρώ.

Την μελέτη παραλλαγών, λόγω κατολισθήσεων, στην Οδό Ζαχάρως – Αρήνης προς Αρτέμιδα και Μάκιστο με προϋπολογισμό 540.000 ευρώ.

 Ο κ. Καφύρας για κάθε έργο αναφέρθηκε επιμέρους με λεπτομέρειες.

«Για την αναβάθμιση του Λιμένος Κατακόλου και την σύνδεση του με την Εθνική Οδό, όπως σας ανέφερα και την προηγούμενη εβδομάδα, το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Αφενός αποφασίζει την χρηματοδότηση των μελετών που προβλέπονται στο Master Plan και που αφορούν τις οριστικές μελέτες και προμελέτες των Λιμενικών Έργων, την οριστική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και την Γεωτεχνική Μελέτη και Έρευνα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 435.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από την ΠΔΕ με 335.000 ευρώ, με 64.600 ευρώ από το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου και με 35.300 ευρώ από το Δήμο Πύργου. Με αυτά δίνεται η δυνατότητα η ΕΣΑΛ να εγκρίνει το οριστικό και τελικό Προγραμματικό Σχέδιο – Master Plan και μετά από αυτό να δρομολογηθούν αναγκαία έργα ασφάλειας και επέκτασης των λιμενικών υποδομών και της     αναβάθμισης του χερσαίου χώρου.

Μάλιστα για αυτό το θέμα την προηγούμενη εβδομάδα ο Υφυπουργός κ. Νικητιάδης επαναβεβαίωσε την πρόθεση της Κυβέρνησης για τα έργα στον χερσαίο χώρο, που βεβαίως επαναλαμβάνω ότι αυτό προϋποθέτει την έγκριση του Master Plan από την ΕΣΑΛ η οποία θα γίνει εντός Οκτωβρίου.  

Αφετέρου , προχωράμε στην πλήρη     ωρίμανση του έργου «Κατασκευή οδού Λαστέικα – Παράκαμψη Άγ. Γιάννη – Κατάκολο» από πλευράς μελετών ώστε να είναι έτοιμο προς δημοπράτηση, (που πιστεύω ότι θα γίνει σύντομα) με τις απαραίτητες  συμπληρωματικές μελέτες, με  130.000 ευρώ και για το οποίο το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφασίζει για την χρηματοδότηση του.

Για την Βελτίωση Επαρχιακής Οδού Κρέστενας – Ανδρίτσαινας – Επικούριος Απόλλωνας, Τμήμα : Τμήμα Διάσελα – Μπαρακίτικα,  ύψους 15.200.000 ευρώ, αφορά το τμήμα του δρόμου από τη διασταύρωση Διασέλλων μέχρι την είσοδο οικισμού Μπαρακίτικα, με μήκος 8,1χλμ.

ρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με απόφαση της Επιτροπής αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΔΕ στην   επόμενη συνεδρίαση του  κατόπιν των προτάσεων που κάναμε από τις 30-08-11. Επιλύει σημαντικά ζητήματα της επικοινωνίας της επαρχίας Ολυμπίας και μπορεί να δημοπρατηθεί άμεσα.

Τέλος, η μελέτη παραλλαγών στην Οδό Ζαχάρως – Αρήνης προς Αρτέμιδα και Μάκιστο με προϋπολογισμό 540.000 ευρώ είναι απολύτως απαραίτητη ώστε ο συγκεκριμένος δρόμος να μπορεί να δημοπρατηθεί άμεσα και με κόστος περίπου 4 – 5 εκατ. ευρώ».

Πηγή

Δελτίο Τύπου Π.Ε. Ηλείας
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών