Αμαλιάδα: Συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του κ. Ηλία Τσαρούχα.

Κεντρικό θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν η πρόταση του Συμβουλίου για τον καθορισμό των θέσεων όπου επιτρέπεται το υπαίθριο στάσιμο εμπόριο, σε εφαρμογή του άρθρου 83 του νόμου 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης».

Μετά από γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων το Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει 6 θέσεις για καντίνες (στις παραλίες Μαραθιάς και Παλουκίου και πλησίον της λαϊκής αγοράς Αμαλιάδας) , 3 θέσεις για κοσμήματα-φω μπιζού (στην πλατεία Κουρούτας και στην παραλία Παλουκίου), 7 θέσεις για κάστανα (στις κεντρικές πλατείες της Αμαλιάδας), 14 θέσεις για καλαμπόκια-ποπ κορν-μαλλί της γριας-ξηροί καρποί και ομοειδή προϊόντα (στην πλατεία Κουρούτας και στις κεντρικές πλατείες Αμαλιάδας) και 8 θέσεις για αγροτικά προϊόντα (στις εισόδους πόλης Σαββαλίων-Καρδαμά-Καλυβίων-Πηνείας).

Η απόφαση του Συμβουλίου ήταν ομόφωνη και για αυτήν ελήφθησαν υπόψη οι ανάγκες του καταναλωτικού κοινού αλλά και η προστασία του εμπορικού κόσμου της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Επίσης, σημαντικός γνώμονας στην απόφαση αποτέλεσε η αποσυμφόρηση του κέντρου και του πεζόδρομου της πόλης της Αμαλιάδας.

Η απόφαση αυτή  θα σταλεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ήλιδας για να διαμορφώσει την εισήγησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την έκδοση των προβλεπόμενων σχετικών τοπικών κανονιστικών αποφάσεων. Η «πρόταση» υποβάλλεται με πρωτοβουλία του γνωμοδοτικού οργάνου, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας, ενώ το όργανο που τελικώς λαμβάνει την απόφαση, δηλ. το δημοτικό συμβούλιο, δεν μπορεί να εκδώσει διοικητική πράξη αν δεν υποβληθεί πρόταση.

Μπορεί όμως να την αποκρούσει με ειδική αιτιολογία, οπότε απέχει από την έκδοση διοικητικής πράξης, χωρίς αυτό να αποτελεί παράλειψη ή άρνηση οφειλόμενης ενέργειας. Αν τη δεχτεί δεν μπορεί να την τροποποιήσει εκδίδοντας πράξη διαφορετική από την πρόταση.

Τα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιελάμβαναν προεγκρίσεις ίδρυσης καταστημάτων Κρεοπωλείο της κ. Τσατσαμπά Δήμητρας και Κουρείο του κ. Ροκανά Ευάγγελου στη Δημοτική Κοινότητα Αμαλιάδας.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη