Αμαλιάδα: Συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του κ. Ηλία Τσαρούχα.

Κεντρικό θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν η πρόταση του Συμβουλίου για τον καθορισμό των θέσεων όπου επιτρέπεται το υπαίθριο στάσιμο εμπόριο, σε εφαρμογή του άρθρου 83 του νόμου 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης».

Μετά από γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων το Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει 6 θέσεις για καντίνες (στις παραλίες Μαραθιάς και Παλουκίου και πλησίον της λαϊκής αγοράς Αμαλιάδας) , 3 θέσεις για κοσμήματα-φω μπιζού (στην πλατεία Κουρούτας και στην παραλία Παλουκίου), 7 θέσεις για κάστανα (στις κεντρικές πλατείες της Αμαλιάδας), 14 θέσεις για καλαμπόκια-ποπ κορν-μαλλί της γριας-ξηροί καρποί και ομοειδή προϊόντα (στην πλατεία Κουρούτας και στις κεντρικές πλατείες Αμαλιάδας) και 8 θέσεις για αγροτικά προϊόντα (στις εισόδους πόλης Σαββαλίων-Καρδαμά-Καλυβίων-Πηνείας).

Η απόφαση του Συμβουλίου ήταν ομόφωνη και για αυτήν ελήφθησαν υπόψη οι ανάγκες του καταναλωτικού κοινού αλλά και η προστασία του εμπορικού κόσμου της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Επίσης, σημαντικός γνώμονας στην απόφαση αποτέλεσε η αποσυμφόρηση του κέντρου και του πεζόδρομου της πόλης της Αμαλιάδας.

Η απόφαση αυτή  θα σταλεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ήλιδας για να διαμορφώσει την εισήγησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την έκδοση των προβλεπόμενων σχετικών τοπικών κανονιστικών αποφάσεων. Η «πρόταση» υποβάλλεται με πρωτοβουλία του γνωμοδοτικού οργάνου, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας, ενώ το όργανο που τελικώς λαμβάνει την απόφαση, δηλ. το δημοτικό συμβούλιο, δεν μπορεί να εκδώσει διοικητική πράξη αν δεν υποβληθεί πρόταση.

Μπορεί όμως να την αποκρούσει με ειδική αιτιολογία, οπότε απέχει από την έκδοση διοικητικής πράξης, χωρίς αυτό να αποτελεί παράλειψη ή άρνηση οφειλόμενης ενέργειας. Αν τη δεχτεί δεν μπορεί να την τροποποιήσει εκδίδοντας πράξη διαφορετική από την πρόταση.

Τα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιελάμβαναν προεγκρίσεις ίδρυσης καταστημάτων Κρεοπωλείο της κ. Τσατσαμπά Δήμητρας και Κουρείο του κ. Ροκανά Ευάγγελου στη Δημοτική Κοινότητα Αμαλιάδας.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών