Συνεδριάσει η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της ΠΔΕ

Παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα συνεδριάζει για πρώτη φορά αύριο Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας

 η οποία συγκροτήθηκε πρόσφατα με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η συνεδρίαση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας (νέα εθνική οδός Πατρών – Αθηνών 28, 1ος όροφος) με πέντε συνολικά θέματα στην ημερήσια διάταξη, σύμφωνα με την πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής.   

Εν πρώτοις, θα εκλεγεί ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και θα γίνει συζήτηση σχετικά με τον κανονισμό και την λειτουργία της ενώ στη συνέχεια θα εισαχθεί προς συζήτηση το θέμα της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις υδατοκαλλιέργειες.

Η Επιτροπή, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που τής έχουν εκχωρηθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, θα γνωμοδοτήσει στη συνέχεια για δύο Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Η πρώτη μελέτη αφορά στο έργο «Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο ισχύος 3,4 MWe», ιδιοκτησίας της εταιρείας «GMT Biogas Ανώνυμη Εμπορική, Βιομηχανική και Οικοδομική Εταιρεία», στη θέση Μύλος ή Μολυβιές της Δημοτικής Ενότητας Όχθιας του Δήμου Ξηρόμερου, στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Η δεύτερη μελέτη αφορά στο έργο «Επέκταση και εκσυγχρονισμός της υφιστάμενης βιομηχανικής μονάδας παραγωγής ζαχαρωδών προϊόντων ιδιοκτησίας Pallas S.A.», σε οικόπεδο εμβαδού 21.597 τετραγωνικών μέτρων, στη θέση Αγγινάρα της Δημοτικής Ενότητας Γαστούνης του Δήμου Πηνείας, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.        

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής και μέλη οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Παππάς, Γιώργος Τσόγκας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Νίκος Γαρουφαλής, Νίκη Κοκκαλιάρη, Ανδρέας Κελεπούρης και Στάθης Σταθακόπουλος (από την παράταξη της πλειοψηφίας) και Πέτρος Αχιλλεόπουλος, Νίκος Πυλαρινός, Χρήστος Σταυρόπουλος, Βασίλης Χατζηλάμπρου και Κώστας Παπακωνσταντίνου (από τις παρατάξεις της μειοψηφίας). 

Πηγή

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη