Σύσκεψη στην Πάτρα για την παράνομη υλοτομία

Οι διαστάσεις του σοβαρού φαινομένου της λαθροϋλοτομίας στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισής του, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που

συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος σήμερα στην Πάτρα.

Ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στην έξαρση των φαινομένων παράνομης υλοτομίας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα στο δάσος της Στροφυλιάς. Τόνισε πως υπάρχουν καταγγελίες ότι σήμερα, με πρόσχημα την οικονομική και κοινωνική κρίση, οργανωμένα δίκτυα επιδίδονται σε συστηματική λαθροϋλοτομία με σκοπό το παρεμπόριο και τον πλουτισμό. Υπογράμμισε δε ότι αποτελεί χρέος μας, ως ευνομούμενη Πολιτεία και υπεύθυνη κοινωνία, να διαφυλάξουμε πάση θυσία το δασικό πλούτο της χώρας.

Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στη συνάντηση αναγνώρισαν την ένταση της παράνομης ξύλευσης στην περιοχή και έγιναν τοποθετήσεις και προτάσεις για την καταπολέμησή του. Ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε από τις δασικές υπηρεσίες να προβούν, άμεσα, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε στοχευμένες παρεμβάσεις και δράσεις για τον περιορισμό και την εξάλειψη του φαινομένου.

Εκτός από τον Γενικό Γραμματέα κ. Αποστολόπουλο, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας κ. Κωνσταντίνος Κλουκινιώτης και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας κ. Αλέξης Μπίρμπας ως εκπρόσωποι των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αχαΐας και Ηλείας αντίστοιχα, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αντώνης Κανταρτζόπουλος, Δασάρχες και εκπρόσωποι φορέων διαχείρισης προστατευομένων περιοχών, μέλη της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σημειώνεται ότι παρόμοια σύσκεψη για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου στο Μεσολόγγι.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ