Το καθήκον των δήμων απέναντι στην κρίση

Ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Αργυρόπουλος σχολιάζουν τα συμπεράσματα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή.

«Στις σημερινές πρωτόγνωρες συνθήκες κρίσης οι δήμοι έχουν το καθήκον να διαδραματίσουν έναν ενεργό ρόλο για την άμβλυνση των ζοφερών συνεπειών της στις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις με την ανάληψη πρωτοβουλιών κοινωνικής αλληλεγγύης», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, σχολιάζοντας τα συμπεράσματα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή στις 27 και 28 Ιανουαρίου και το οποίο είχε ως κεντρικό θέμα «Οι δήμοι απαντούν στην κρίση:

Κοινωνική Αλληλεγγύη – Τοπική Ανάπτυξη». Ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε ακόμη στην ενεργό συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στη γενικότερη προσπάθεια για την ανασύνταξη και ανόρθωση της χώρας, επισημαίνοντας πάντως ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη στους δήμους και να θέσει στη διάθεσή τους, τους πόρους εκείνους που θα τους επιτρέψουν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους, να υλοποιήσουν προγράμματα κοινωνικής πολιτικής και να τονώσουν τις τοπικές οικονομίες».

Για το ίδιο θέμα, ο αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος ανέφερε ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα και οπωσδήποτε πριν από τη λήξη της θητείας της, η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές βελτιώσεις και προσαρμογές που αφορούν στο πρόγραμμα «Καλλικράτης»,  για το οποίο υπογραμμίζει  ότι  «ορισμένες διατάξεις του δημιουργούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που φρενάρουν την αποτελεσματική λειτουργία των δήμων και την αποτελεσματική εφαρμογή της μεταρρύθμισης».

Ο κ. Αργυρόπουλος, που είναι μέλος και της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Διαφάνειας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, έκανε επίσης εισήγηση στο συνέδριο για τη θέσπιση μέτρων που θα συμβάλλουν στην εξυπηρέτηση του πολίτη με ηλεκτρονικά μέσα. Τέλος, υπέβαλε συγκεκριμένη πρόταση για τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουν τα ΚΕΠ στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, ενώ αναφέρθηκε και στα Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης, για τα οποία επεσήμανε ότι έχουν «βαλτώσει».

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη