Το καθήκον των δήμων απέναντι στην κρίση

Ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Αργυρόπουλος σχολιάζουν τα συμπεράσματα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή.

«Στις σημερινές πρωτόγνωρες συνθήκες κρίσης οι δήμοι έχουν το καθήκον να διαδραματίσουν έναν ενεργό ρόλο για την άμβλυνση των ζοφερών συνεπειών της στις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις με την ανάληψη πρωτοβουλιών κοινωνικής αλληλεγγύης», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, σχολιάζοντας τα συμπεράσματα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή στις 27 και 28 Ιανουαρίου και το οποίο είχε ως κεντρικό θέμα «Οι δήμοι απαντούν στην κρίση:

Κοινωνική Αλληλεγγύη – Τοπική Ανάπτυξη». Ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε ακόμη στην ενεργό συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στη γενικότερη προσπάθεια για την ανασύνταξη και ανόρθωση της χώρας, επισημαίνοντας πάντως ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη στους δήμους και να θέσει στη διάθεσή τους, τους πόρους εκείνους που θα τους επιτρέψουν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους, να υλοποιήσουν προγράμματα κοινωνικής πολιτικής και να τονώσουν τις τοπικές οικονομίες».

Για το ίδιο θέμα, ο αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος ανέφερε ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα και οπωσδήποτε πριν από τη λήξη της θητείας της, η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές βελτιώσεις και προσαρμογές που αφορούν στο πρόγραμμα «Καλλικράτης»,  για το οποίο υπογραμμίζει  ότι  «ορισμένες διατάξεις του δημιουργούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που φρενάρουν την αποτελεσματική λειτουργία των δήμων και την αποτελεσματική εφαρμογή της μεταρρύθμισης».

Ο κ. Αργυρόπουλος, που είναι μέλος και της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Διαφάνειας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, έκανε επίσης εισήγηση στο συνέδριο για τη θέσπιση μέτρων που θα συμβάλλουν στην εξυπηρέτηση του πολίτη με ηλεκτρονικά μέσα. Τέλος, υπέβαλε συγκεκριμένη πρόταση για τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουν τα ΚΕΠ στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, ενώ αναφέρθηκε και στα Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης, για τα οποία επεσήμανε ότι έχουν «βαλτώσει».

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ