Το πρόγραμμα επισκέψεων των 35 ξένων διπλωματών - Το Σάββατο στην Ηλεία

Ξεκινούν αύριο Πέμπτη, στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο «Πόρτο Ρίο», οι ενημερωτικές συναντήσεις και επαφές των εκπροσώπων των ξένων Πρεσβειών που θα παραμείνουν στην

Δυτική Ελλάδα έως το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου.

Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας των συναντήσεων περιλαμβάνει επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας και στις 11 το πρωί στο «Πόρτο Ρίο» ξεκινούν οι εργασίες ημερίδας με τίτλο «Επενδυτικό – Επιχειρηματικό Προφίλ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας». Στην ημερίδα θ’ απευθύνουν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Πρόεδρος του «Invest in Greece» Αριστομένης Συγγρός και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών Αλκιβιάδης Καλαμπόκης.

Θ’ ακολουθήσουν παρουσιάσεις φορέων της περιοχής από τους κ.κ. Φαίδωνα Κουνινιώτη (ΣΕΒ Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας) Δημήτρη Καλπαξή (Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών), Σωκράτη Καπλάνη (Πρόεδρο ΤΕΙ Πάτρας), Κώστα Πλατυκώστα (Ο.Λ.ΠΑ.), Πλάτωνα Μαραλαφέκα (Επιμελητήριο Αχαΐας), Γιώργο Τελώνη (Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων) και Δημήτρη Καραβίδα (Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας).  

Επίσης θα γίνει παρουσιάσει του επενδυτικού σχεδίου του Αυτοκινητοδρομίου Πάτρας και της επένδυσης της Friesland στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών.

Από τις 11.30 το πρωί έως τη 1.30 θα πραγματοποιηθεί και εξαγωγικό σεμινάριο με την συμμετοχή στελεχών επιχειρήσεων από τις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας όπου θα αναλυθούν από στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών τα εργαλεία οικονομικής διπλωματίας και θα γίνουν στοχευμένες αναφορές στις αγορές της Γερμανίας, της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Οι εκπρόσωποι των ξένων Πρεσβειών θα επισκεφθούν ακόμη το Επιστημονικό Πάρκο της Πάτρας και αργότερα τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα ενώ το μεσημέρι και για τρεις ώρες θα έχουν κατ΄ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους επιχειρήσεων απ’ την Δυτική Ελλάδα.

ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Την Παρασκευή η αποστολή των διπλωματών θα επισκεφτεί την Αιτωλοακαρνανία. Καθ’ οδόν έχει προγραμματιστεί επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο της Γέφυρας στο Αντίρριο. Στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει ημερίδα στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με ομιλητές τους κ.κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή (Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας), Κωνσταντίνο Πιστιόλα (εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας) και Βαγγέλη Πολίτη – Στεργίου (εκ μέρους του ΤΕΙ Μεσολογγίου).  

Στη συνέχεια και για δυο ώρες θ’ ακολουθήσουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις εκπροσώπων των επιχειρήσεων της Αιτωλοακαρνανίας με τα μέλη της διπλωματικής αποστολής.

ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Το Σάββατο η αποστολή των διπλωματών θα βρίσκεται στην Ηλεία όπου, μεταξύ άλλων, στις 12.30 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και θα ξεναγηθεί στο Μουσείο.

Στις 2.30 το μεσημέρι η αποστολή θα βρίσκεται στο ξενοδοχείο «Amalias» στην Αμαλιάδα όπου και θα ξεκινήσει ημερίδα με βασικούς ομιλητές τον κ. Κώστα Νικολούτσο (εκ μέρους του Επιμελητηρίου Ηλείας), τον κ. Δημήτρη Αποστολόπουλο (εκ μέρους του Λιμενικού Ταμείου Κατάκολου) και στελέχη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας – Ολυμπίας.

  Όπως είναι γνωστό η επιχειρηματική επίσκεψη των ξένων διπλωματών οργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον φορέα «Invest in Greece», με την υποστήριξη του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, του ΕΟΤ, των Επιμελητηρίων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας και του Economic and Commercial Diplomats Club.

Πηγή

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ