Χριστοδουλόπουλος: Έστειλε μήνυμα νίκης . . .

700 μέλη και φίλοι του Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου έδωσαν «το παρών» στην εκδήλωση κοπής πίτας της παράταξης "Ήλιδα – Νέα Ημέρα" - Εντυπωσιακή η προσέλευση ακόμα και «πρώην» αντιπάλων του Δημάρχου

Σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα με –σχεδόν– 700 παρευρισκόμενους, σε γνωστό κοσμικό κέντρο στην περιοχή της Πηνείας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 3 Μαρτίου 2018 η ετήσια κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της δημοτικής παράταξης «ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ», του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.
«Το παρών» στην εκδήλωση έδωσε σύσσωμη η δημοτική αρχή και το σύνολο των αιρετών της πλειοψηφούσας παράταξης, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν τη βραδιά δεκάδες εκπρόσωποι αρχών, φορέων, συλλόγων και σωματείων του Δήμου Ήλιδας και συνολικά της Ηλείας.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Ήλιδας αποκάλυψε την πικρή αλήθεια των 3,5 ετών που πέρασαν και περιέγραψε τα καλύτερα χρόνια που έρχονται. Χαρακτηριστικά ανέφερε σε σημεία της ομιλίας του:

- «Είμαστε η μεγάλη δύναμη αλλαγής, η μεγάλη και ήρεμη δύναμη δημοκρατικής έκφρασης, αυτό το κύμα συναίνεσης που σάρωσε το «χθες» και δημιουργεί καθημερινά το μέλλον που αξίζουμε. Απόψε, αποδεικνύουμε, με αυτή τη μεγάλη συμμετοχή, ότι οι δεσμοί μας είναι αληθινοί. Ειλικρινείς! Βασισμένοι στην αλήθεια.» (…)

- «Φέτος. Το 2018. Για πρώτη φορά, μέσα στην Ελλάδα της κρίσης, μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι δε χρειάζεται να λέμε «κάθε πέρσι και καλύτερα». Το 2018, μπορούμε να λέμε με αυτοπεποίθηση «κάθε φέτος και καλύτερα»! Και αυτό το καταφέραμε μαζί. Όλοι μαζί.» (…)

- «Απόψε θα μιλήσω για τα 3,5 χρόνια. Για τη μεγάλη εικόνα. Για τον άθλο που πετύχαμε, μέσα κι έξω από το Δημαρχείο, εκλεγμένοι και μη εκλεγμένοι, όλοι ενωμένοι με τον λαό που μας τίμησε! Θα πούμε για όσα έγιναν και όσα θα γίνουν. Θα πούμε γι’αυτά που πρέπει όλοι να γνωρίζουν. Σε αυτή την πόλη, σε αυτά τα χωριά, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι, ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!» (…)

- «Παραλάβαμε έναν Δήμο ο οποίος έχασε σε 3,5 χρόνια πάνω από 1,5 εκατομμύριο από δεδικασμένες αποφάσεις, που ήρθαν σαν αποτέλεσμα κακοδιαχείρισης της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Ποιός τα έχασε; Τα Δημοτικά Διαμερίσματα. Ο Δήμος. Η αγορά μας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτά τα χάσαμε ήδη. Ακολουθούν άλλα 10.000.000 ευρώ που θα τα πληρώσουμε θέλουμε δεν θέλουμε, μετά την βέβαιη έκδοση δικαστικών αποφάσεων. ΑΥΤΑ ΤΑ 10 ΕΚ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΟΥ ΠΛΑΝΙΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ «ΧΡΕΗ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ», καθώς πρόκειται για χρέη που δημιουργήθηκαν με προφορικές αναθέσεις, συμπληρωματικές συμβάσεις χωρίς πιστώσεις, χωρίς να εγγραφούν στον προϋπολογισμό. ΕΝΑ ΟΡΓΙΟ ΠΑΡΑΤΥΠΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑΣ, που θα το πληρώνουμε για πάρα πολλά χρόνια. ΑΥΤΑ ΤΑ 10 εκ. δεν είναι μια αόριστη έννοια. Είναι αληθινά χρήματα που θα τα στερηθούν οι Δημότες. «ΧΡΕΗ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ», αλλά όχι για πολύ ακόμα. Γιατί, μετά τον εντοπισμό των αναγκαίων στοιχείων, εγκαταστάθηκε στον Δήμο κλιμάκιο Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο, σαν επίσημο και αδιάβλητο όργανο της Πολιτείας, είναι αρμόδιο να μας πει ΠΟΙΟΣ, ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ υποθήκευσε το μέλλον ενός τόπου χωρίς τύψεις. Το «ΠΟΙΟΣ» το γνωρίζουμε κι από μόνοι μας. Το «ΓΙΑΤΙ», έχει σαν εξήγηση το πάθος για εξουσία και την αλαζονεία της εξουσίας. Το «ΠΩΣ» θα το πιστοποιήσουν οι Ελεγκτές. Και τότε, η Πολιτεία και οι Θεσμοί της θα δώσουν στον λαό της Ήλιδας, την απάντηση που δε βρήκε το κουράγιο να δώσει «ο πατέρας του χρέους», που το άφησε μπροστά στις πόρτες των σπιτιών μας για να το πληρώσουμε. Η Πόλη δεν εκδικείται. Η Πόλη, όμως, πρέπει να ζει σε περιβάλλον ευνομίας και Δικαίου. Ήσυχα, απλά και αθόρυβα, υλοποιούμε με αίσθημα ευθύνης την πιο βασική προεκλογική μας δέσμευση. Να ξανακάνουμε τον Δήμο Ήλιδας οχυρό διαφάνειας, δημοκρατίας, συλλογικότητας και ευθύνης.» (…)

- «Ρυθμίσαμε 1,5 εκ. ευρώ οφειλές δημοτών, ΜΕΙΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΤΑ 29% ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΑΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΤΑ 15%. Προσπαθούμε να ρυθμίσουμε και τα υπόλοιπα 5,5 εκ. ανείσπρακτων οφειλών δημοτών. ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ. ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΑΜΕ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕ ΟΤΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ.» (…)

- «Είμαι περήφανος γιατί η Δημοτική μας Αρχή βρήκε 21.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ για να διασώσει τα μισοτελειωμένα «έργα – φαντάσματα Λυμπέρη» και να υλοποιήσει ένα τεράστιο, νέας ανταποδοτικής λογικής έργο, που θα αλλάξει τον Δήμο, θα αυξήσει την επισκεψιμότητα και το εισόδημα της αγοράς μας, θα εξοικονομήσει εκατομμύρια μέσα στα επόμενα χρόνια και θα κάνει την Ήλιδα Δήμο – πρότυπο για την Ελλάδα ΜΕΤΑ την κρίση. Ακόμα και στα Δημοτικά Διαμερίσματα, αθόρυβα, έχουμε εκτελέσει έργο μεγαλύτερο των 2.000.000 ευρώ. Ενεργοποιούμε τις μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της συνεργασίας Δήμου και Φίλων Χελωνίτη Κόλπου που αγκαλιάστηκε από την Πολιτεία και ευελπιστούμε ότι θα φέρει ένα μεγάλο αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό αποτέλεσμα στην παράκτια ζώνη μας. Ενεργοποιούμε παραγωγική και αξιόπιστη σχέση με την Κυβέρνηση, ανεξαρτήτως κόμματος που κυβερνά. Στο πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε τέσσερις φορές στην ομιλία του, στον Δήμο μας. Μόνο για εμάς το έκανε αυτό. Γιατί; Γιατί βλέπει σχέδιο, όραμα, λογική κοινωνικών συμμαχιών και ακραία διαφάνεια. Υψώσαμε ανάστημα μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί το ΤΕΙ και ζητούμε –μεταλλάσσοντας το αίτημα– την αποκεντρωμένη λογική του νέου Γεωπονικού Πανεπιστημίου, του οποίου τμήμα θα επιδιώξουμε να φέρουμε εδώ, έχοντας, ήδη, βαθιά συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Εκτός από το νέο τμήμα που δημιουργείται. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ! ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΕΜΕΙΣ! Το Εδαφολογικό Εργαστήριο που φέραμε στο ΤΕΙ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΔΕΝ ήρθε μόνο του. Η μετατροπή της Αμαλιάδας σε ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό, σε μία ξεχωριστή πολιτιστική διαδρομή με το ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ που θα ετοιμάσουμε από κοινού με τους απόδημους, δεν ήρθαν μόνα τους. Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΟΔΕΨΑΜΕ 24.000.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ. Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ.» (…)

xristodoulopoulos2

«ΞΕΚΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΒΑΣΗ.....»

• Εντάξαμε και περνάμε σε στάδιο υλοποίησης το νέο έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρο της Αμαλιάδας, εργασίες ύψους 2.400.000 ευρώ που αλλάζουν μια για πάντα την εικόνα της Αμαλιάδας.
• Ένταξη του έργου «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων» (Εργοστάσιο) στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» μέσω ΣΔΙΤ, έργο ύψους 37 εκ. ευρώ, ενώ η κοινοπραξία και η διυπουργική δέχτηκαν το αίτημα μας για μείωση της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας από τους 60.000 στους 45.000 τόνους που ήταν αρχικά και ακόμα χαμηλότερα μιας και θα αφαιρείται η ανακύκλωση, προκειμένου όχι μόνο να μην πληρώνουν οι πολίτες της Ηλείας υπέρογκα ποσά για απορρίμματα που δεν παράγουν, αλλά και να μειώσουν το κόστος κατά πολύ σε σχέση με την προηγούμενη σύμβαση.
• Στη μονάδα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων που λειτουργεί σήμερα στο χώρο της Τριανταφυλλιάς, δημοπρατήθηκε το τελευταίο υποέργο του ΧΥΤΥ Ηλείας με τίτλο «Προμήθεια Εξοπλισμού ΧΥΤΥ» ύψους 940.000 ευρώ, προκειμένου να ολοκληρώσει την υπάρχουσα υποδομή. Και αυτός ο εξοπλισμός θα είναι ιδιοκτησία μας μειώνοντας τα ποσά που πηγαίνουν σε εργολάβους.
• Καταφέραμε με πιέσεις να δεσμεύσουμε 1.000.000 ευρώ για να μεταφέρουμε τα δέματα 15.000 τόνων απορριμμάτων από την «ωρολογιακή βόμβα» των Κονιδέικων και να δημιουργήσουμε ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) ώστε να ενισχύσουμε την ανακύκλωση στο νομό μας.
• Καταθέσαμε στο «Πράσινο Ταμείο» μελέτες για την ανάπλαση δύο ακόμα πλατειών της Αμαλιάδας, αυτής του Ανεμομύλου και αυτής στην Καραμαλού (οικόπεδα Μαρίνη) και περιμένουμε σύντομα τη χρηματοδότησή τους.
• Έχουμε ετοιμάσει και κατατίθενται άμεσα προτάσεις για αναπλάσεις ύψους 600.000 ευρώ σε πολλές κοινότητες του Δήμου Ήλιδας.
• Ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα το μεγάλο έργο αντιστήριξης της Ανάληψης ύψους 1.400.000 ευρώ, ενώ περνάει σε φάση δημοπράτησης και το αντιπλημμυρικό έργο Γεράκι – Ανάληψη, ύψους 1.250.000 ευρώ.
• Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες προκειμένου άμεσα να δημοπρατηθούν οι νέοι δρόμοι πρόσβασης στην περιοχή της Τριανταφυλλιάςξεκινώντας από την Φραγκαβίλλα, έργο ύψους 2.500.000 ευρώ.
• Ξεκινούν από την Περιφέρεια οι εργασίες βελτίωσης και συντήρησης των Η/Μ εγκαταστάσεων του φράγματος Πηνειού, κάτι που έχει να συμβεί εδώ και δεκαετίες και γίνεται έπειτα από δικές μας πιέσεις.
• Μπαίνει σε φάση ολοκλήρωσης η μελέτη για την αποπεράτωση του Αναψυκτηρίου στη λίμνη του φράγματος Πηνειού που «βάλτωνε» εδώ και δεκαετίες, ενώ έχουμε λάβει την δέσμευση ότι θα ολοκληρωθεί σε αυτή μας την θητεία.
• Επιπρόσθετα, προχωρούν οι προτάσεις μας και θα έχουμε άμεσα ευχάριστα νέα, για την ολοκληρωμένη μελέτη αξιοποίησης της λίμνης «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και των γύρω περιοχών, έπειτα από παρεμβάσεις μας καθόσον έχει ενταχθεί με προϋπολογισμό 3.500.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών.
• Έχουμε ήδη προχωρήσει σε εμπεριστατωμένη πρόταση για την νέα σύνδεση του Χαβαρίου με την Αρχαία Ήλιδα και βρισκόμαστε εν αναμονή της έγκρισης χρηματοδότησης.
• Ολοκληρώνεται η μελέτη για το κομμάτι Κεραμιδιά – Εφύρα του επαρχιακού δρόμου Αμαλιάδας – Πηνείας και δημοπρατείται άμεσα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
• Ολοκληρώνεται η επικαιροποίηση της μελέτης για τη νέα παράκαμψη του Χαβαρίου και αναμένονται οι τελικές απαντήσεις για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια.
• Βρισκόμαστε σε φάση υπογραφής των συμβάσεων με τους αναδόχους για τα έργα του Ταμείου Μολυβιάτη που θα αλλάξουν την εικόνα στα χωριά μας, έργα ύψους 2.400.000 ευρώ.
• Δημοπρατούμε τα έργα της ΣΑΕΠ 801 που δημιουργούν μια για πάντα την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου Ήλιδας, έργα ύψους 2.000.000 ευρώ.
• Καταφέραμε να εγκριθούν νέα προγράμματα για την στήριξη των ΡΟΜΑ του Δήμου Ήλιδας που περιλαμβάνουν νέους οικίσκους σε Κέντρο και Παπακαυκά, έργα υποδομών και δημιουργία πολυδύναμων κέντρων, παρεμβάσεις ύψους 850.000 ευρώ.
• Συνεργαζόμαστε με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την επέκταση του ΤΕΙ Αμαλιάδας, μέσω έργων κτηριακών επεκτάσεων.
• Είναι όλα έτοιμα για να ενταχθεί στο Leader το έργο του νέου Βοτανικού Πάρκου – Μουσείου που θα δημιουργηθεί στην Πηνεία, έργο ύψους 700.000.
• Καταφέραμε να λάβουμε έκτακτη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας μέσω της αποκατάστασης του δικτύου ύδρευσης, έργα ύψους 200.000 ευρώ.
• Ολοκληρώσαμε μικρότερα αλλά χρήσιμα έργα υποδομής σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα των δύο δημοτικών ενοτήτων, άνω των 2.000.000 ευρώ.
«ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΜΕ»
• Ολοκληρώσαμε τον Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Δήμου Ήλιδας, βάζοντας επιπλέον 300.000 ευρώ από τα ίδια έσοδα, ενώ για να βελτιωθεί η λειτουργικότητα του κτηρίου και να εγκαινιαστεί απαιτούνται περίπου άλλα τόσα. Και για να γνωρίζετε έχω ήδη συναντηθεί και ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να έρθει και να εγκαινιάσει.
• Υπογράψαμε συμπληρωματική σύμβαση για την αποχέτευση των δημοτικών διαμερισμάτων που είχε μείνει στη μέση ύψους 2,4 εκ. Ευρώ, ενώ κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να επεκταθεί το έργο και στα δύο χωριά που απεντάχθηκαν και να ενταχθούν όσα ακόμα Τοπικά Διαμερίσματα έχουν μείνει εκτός.
• Καταφέραμε να βρούμε επιπλέον 1.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ, για τον αγωγό ύδρευσης που θα συνδέσει την δεξαμενή με την πόλη.
• Καταφέραμε να βρούμε 1,5 εκ. ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με το μαγγάνιο και το σίδηρο στο «λειψό» έργο του διυλιστηρίου. Κατά τα άλλα –όπως θυμάστε– είχαν γίνει και εγκαίνια του έργου.
• Βρήκαμε από ίδια έσοδα 300.000 ευρώ και βελτιώνουμε περαιτέρω τις «προχειρότητες» στο έργο της βιοκλιματικής, όπου σε συνεργασία με το τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου του ΤΕΙ κάνουμε προσπάθειες να το ομορφύνουμε, αφού, ενώ το έργο έχει τελειώσει, μοιάζει ακόμα με εργοτάξιο.
• Με ίδια έσοδα ολοκληρώνουμε την είσοδο της πόλη, εργασίες ύψους 350.000 ευρώ, ένα έργο που παρέμενε ημιτελές αν και δημοπρατημένο από το 2009.
• Ξεκινήσαμε και πάλι της εργασίες μετά από χρόνια στο ιστορικό κτήριο Λεχουρίτη στο κέντρο της Αμαλιάδας, όπου πλέον παίρνει τη μορφή που του αρμόζει και θα στεγάζει το Δημοτικό μας Συμβούλιο.

xristodoulopoulos3

«ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ “ΕΞΥΠΝΑ” ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ»

• Περνάμε σε νέα εποχή με τη μελέτη για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού και την εξοικονόμηση ενέργειας με φωτιστικά LED σε όλο το Δήμο, συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ, έργο που θα μειώσει το κόστος ενέργειας κατά 1 εκ. ευρώ ετησίως και την κατανάλωση κατά 60%. Παράλληλα θα εγκαταστήσουμε συστήματα «έξυπνης πόλης» και θα καλύψουμε όλο το Δήμο με σημεία παροχής δωρεάν wi-fi.
• Συμμετέχουμε ενεργά στη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων και προγραμματίζουμε την εγκατάσταση ΑΠΕ που και το περιβάλλον ωφελούν και το κόστος θα μειώσει.
• Προγραμματίζουμε και θα υλοποιήσουμε σε αυτή τη θητεία μας ριζικές αλλαγές στη διαχείριση των απορριμμάτων και αύξηση της ανακύκλωσης με τη δημιουργία «πράσινων σημείων», διαχωρισμό στην πηγή και εγκατάσταση υπόγειων κάδων που θα αλλάξουν σημαντικά την εικόνα της πόλης.
• Αρχίζουμε την εγκατάσταση «έξυπνων» υδρομέτρων και μελετάμε την αναβάθμιση και συνεχή παρακολούθηση μέσω τηλεμετρίας του δικτύου ύδρευσης για να εξασφαλίσουμε την ποιότητα του νερού και να μειώσουμε τη σπατάλη του.
• Προχωράμε στην ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα αλλά και τη σπατάλη και το κόστος λειτουργίας.
• Κάνουμε τις παραλίες μας πιο φιλικές για τα άτομα με ειδικές ανάγκες με την εγκατάσταση πρωτοποριακών συστημάτων προσβασιμότητας.
• Ανακατασκευάζουμε παιδικές χαρές και επισκευάζουμε σχολικά κτίρια μέσω προγραμμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών.
• Διεκδικούμε δυναμικά την επέκταση του παραλιακού δρόμου καθ’ όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου με τη βοήθεια της Περιφέρειας.
• Αναμένουμε την τάχιστη κατασκευή της νέας εισόδου της πόλης που θα την συνδέει με το νέο αυτοκινητόδρομο και διεκδικούμε την κατασκευή του περιμετρικού δρόμου της Αμαλιάδας.

Κλείνοντας και αφού αναφέρθηκε για περισσότερο από 20 λεπτά ακόμα στο έργο της παρούσας δημοτικής αρχής τα τελευταία 3,5 χρόνια, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε:«Στις εκλογές που έρχονται, η κοινωνία θα έχει ένα ξεκάθαρο μέτρο σύγκρισης. Θα έχει αυτή τη μεγάλη παράταξη που ήρθε και άλλαξε τα πάντα και απέναντί της θα στέκεται, ό,τι έχει απομείνει από αυτούς που αρνούνται να αλλάξουν.Όταν οι κάλπες ανοίξουν, τα τραύματα του χθες θα κλείσουν.Κόβουμε την πίτα μας με χαμόγελο. Γιατί μεγαλώνουμε καθημερινά το κομμάτι του Δημότη κι όχι του οικοδεσπότη.ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΨΑΜΕ ΤΟΝ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ», ολοκληρώνοντας την ομιλία του με ευχές στους παρευρισκόμενους για καλή χρονιά και ένα δημιουργικό 2018!

xristodoulopoulos4

xristodoulopoulos5

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ