Χριστοδουλόπουλος κατά πάντων για την εμπλοκή στο γυμνάσιο Πηνείας

Κατηγόρησε τοπικούς βουλευτές για παρεμβάσεις

Του Γιάννη Σπυρούνη

Τον πρώην υφυπουργό Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη και τη βουλευτή Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη κατονόμασε ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ως τους πολιτικούς που έκαναν παρέμβαση και υπήρξε εμπλοκή στο θέμα του γυμνασίου Πηνείας και τη μεταφορά του από το Σιμόπουλο στην Εφύρα. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τόνισε πως αταλάντευτη θέση του δήμου είναι να στεγαστούν το γυμνάσιο και το λύκειο στο πρώην δημαρχείο Σιμόπουλου, βάσει της αρχικής μελέτης, ώστε και να μην χρειαστεί να χρεωθεί ο δήμος με πρόστιμο ύψους 794.000 ευρώ από τη Διαχειριστική Αρχή σχετικά με την υλοποίηση του έργου. 

«Η Πολιτεία έκρινε ότι το σχολείο από το Σιμόπουλο έπρεπε να μεταφερθεί στην Εφύρα και να σπάσει στα δύο, αλλού το γυμνάσιο αλλού το λύκειο. Αταλάντευτη θέση του δήμου ήταν ότι πρέπει να εφαρμοστεί το κτιριολογικό πρόγραμμα βάσει του οποίου είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο, είχε χρηματοδοτηθεί και κατασκευαστεί. Και κατ’ αυτό τον τρόπο θα αποφεύγαμε τον δημοσιονομική διόρθωση που μας έστειλε με έγγραφο η Διαχειριστική Αρχή και ο δήμος σα δήμος του κύριος του έργου θα έπρεπε να πληρώσει 794.000 ευρώ, που θα στερηθούν οι δημότες μας σε όλο το δήμο. Είναι προφανές ότι υπήρχε απόφαση αναστολής της προηγούμενης απόφασης του υπουργού, ώστε να εφαρμοστεί η προηγούμενη απόφαση του δήμου για την προσθήκη δύο αιθουσών» ανέφερε ο δήμαρχος Ήλιδας, επαναλαμβάνοντας τα όσα πρόσφατα ακούστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

«Δυστυχώς τοπικοί βουλευτές την τελευταία στιγμή αντέδρασαν με τα γνωστά αποτελέσματα. Ο κ. υπουργός προτίμησε να ακούσει τους τοπικούς βουλευτές, παρά τη δημοτική αρχή και την κοινωνία. Είχα ενημερώσει και είχα στείλει και την απόφαση της Διαχειριστικής Αρχής και γνώριζαν οι πάντες ότι θα υπάρξει πρόστιμο και για αυτό το λόγο υπήρξε αυτή η απόφαση του υπουργού και με κάλεσαν επάνω να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες. Την τελευταία στιγμή μας ενημέρωσαν πως θα ισχύσει η προηγούμενη απόφαση. Εμείς είχαμε πει αμέσως μετά το σεισμό οι μαθητές πρέπει να φύγουν από τα λυόμενα. Έπρεπε όμως να βρεθεί τρόπος να μην χρεωθεί ο δήμος με τα τόσα προβλήματα άλλο ένα εκατομμύριο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλόπουλος που απαντώντας στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου κατονόμασε τους δύο βουλευτές για παρέμβαση στην εξέλιξη του θέματος. Για τον πρώτο επισήμανε πως αρχικά είχε δεχθεί και άλλαξε γνώμη στη συνέχεια, ενώ για τη δεύτερη δήλωσε πως ήταν αρνητική από την αρχή και ζητούσε τη μεταφορά του σχολείου στη Εφύρα. 

«Πήγαν στη λύση της μετατροπής του δημαρχείου και παρόλα αυτά φτάσαμε να διχάσουμε την τοπική κοινωνία και ο δήμος να πληρώσει αυτό το πρόστιμο. Αυτές τις λογικές δεν τις καταλαβαίνω. Αυτοί οι τοπικισμοί σε δύο χωριά σε μια απόσταση τριών χιλιομέτρων το ένα από το άλλο, δεν είναι στη δική μου λογική. Να διχάζεται έτσι η τοπική κοινωνία» είπε σε μια έκρηξη οργής.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου, όπου επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή και τις επιλογές της, για ένα σχολείο που δεν κρίθηκε ποτέ κατεδαφιστέο αλλά επισκευάσιμο. Ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού και των εμπλεκόμενων ώστε να μην φτάσει ο δήμος στη δυσάρεστη θέση να πληρώσει το πρόστιμο της Διαχειριστικής Αρχής. Μάλιστα με έγγραφο της υπηρεσίας έχει ενημερώσει σχετικά τον υπουργό Παιδείας για να παρέμβει με τη σειρά του. Απάντησε και στο θέμα της μεταφοράς του δημοτικού σχολείου Εφύρας στο παλιό και προφανώς ακατάλληλο εκπαιδευτικά, κτίριο και θύμισε πως είχε κατατεθεί πρόταση για τη δημιουργία βοτανολογικό κέντρου και μουσείου με σημαντικά οφέλη για την περιοχή. Η αλλαγή απόφασης του υπουργού Παιδείας άλλα πλήρως τα δεδομένα, το έργο του βοτανολογικού κέντρου χάθηκε και σήμερα οι μαθητές μπήκαν στο παλιό σχολείο χωρίς να γίνει καμία παρέμβαση στο κτίριο. 

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών