3,1 εκατ. ευρώ για αποκαταστάσεις των ζημιών στην Ηλεία - Προχωρά η χρηματοδότηση των 10,5 εκατ. ευρώ για το Κατάκολο

Με εισήγηση Γεωργιόπουλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας - Αφορά τις ζημιές από τις θεομηνίες του 2016 σε τέσσερις δήμους

Με το ποσό των 3,1 εκατ. ευρώ θα «ενισχυθούν» οι δήμοι Πύργου, Ήλιδας, Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα αποκατάστασης για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες που έπληξαν τις παραπάνω περιοχές το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2016.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας ενέκρινε χθες τον τρόπο ανάθεσης των  πέντε υποέργων του έργου με τίτλο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΛΑΒΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ», με ΚΑ 2017ΕΠ80100008 και συνολικό προϋπολογισμό 3.100.000,00€, με ανοικτή ηλεκτρονική διαδικασία άνω των ορίων και κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016 (ΦΕΚ 147/τ.Αʼ/2016). Την εισήγηση για το θέμα αυτό έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και αφορά σε κονδύλια που θα διατεθούν μέσα από τη ΣΑΕΠ 801 που αφορά σε περιοχές που βρίσκονται σε κηρυγμένη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι δήμοι Πύργου, Ήλιδας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης θα χρηματοδοτηθούν με το ποσό των 600.000 ευρώ έκαστος, ενώ ο δήμος Πηνειού θα λάβει για τον ίδιο σκοπό το ποσό των 300.000 ευρώ. Ακόμα θα διατεθεί ένα μεγάλο κονδύλι της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ, για την άρση προσχώσεων σε ποταμούς και χειμάρρους των παραπάνω τεσσάρων δήμων.

10,5 εκατ. ευρώ για τη χερσαία ζώνη του λιμένα Κατακόλου

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος πραγματοποίησε ακόμα μια σημαντική εισήγηση αυτή τη φορά στην Επιτροπή Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής, του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αφορά την έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου για το έργο «Αναβάθμιση χερσαίας ζώνης Λιμένα Κατακόλου», προϋπολογισμού 10.500.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Η προγραμματική σύμβαση θα αποσταλεί προς έγκριση προς στο υπουργείο Ναυτιλίας και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου νομιμότητας και έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline