Αυτοκίνητο: Οδηγούμε το Seat Leon 1.2 TSI

Το Seat Leon είναι το πιο ενδιαφέρον και πιθανότατα το πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο της ισπανικής φίρμας. Είναι σπορ εμφανισιακά, προσφέρει χώρους για οικογένεια ενώ η γκάμα

είναι πληρέστατη καθώς καλύπτει όλα τα βαλάντια και όλες τις απαιτήσεις. Το ενδιαφέρον βέβαια στην υπόθεση Leon για την ελληνική αγορά είναι ότι τώρα και παρά το ότι βρίσκεται προς τη δύση της καριέρας του σημειώνει εξαιρετικές, σε επίπεδο μερίδιο αγοράς, πωλήσεις.

Η αιτία για αυτήν την πορεία είναι η προσθήκη του γνωστού 1.2 TSI απόδοσης 105ps σε συνδυασμό βέβαια με την οικονομική κατάσταση στη χώρα μας όπου οι αγοραστές κινούνται σε χαμηλότερης χωρητικότητας κινητήρες. Το σημαντικό που διαθέτει ο 1.2 TSI και μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το καπό του βάρους 1275kg αμάξωμα του Seat Leon είναι η ροπή η οποία αγγίζει τα 17.5kg.m.

Έτσι, τόσο τα νούμερα (0-100km/h σε 10.9sec, τελική ταχύτητα 187km/h) όσο - κυρίως - η πράξη δικαιολογούν σε απόλυτο βαθμό την επιλογή των ιθυνόντων της ισπανικής φίρμας. Αυτό καθώς το Seat Leon 1.2 TSI με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο κινείται σε σβέλτους ρυθμούς ακόμα και με πλήρες φορτίο δίχως να δυσανασχετεί και δίχως να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες καυσίμου. Εύκολα μπορείτε να δείτε μέση κατανάλωση κοντά στα 7.5lt/100km.

Το ενδιαφέρον βέβαια για το Seat Leon 1.2 TSI είναι ότι χωρίς να έχει μεγάλη ισχύ καταφέρνει να είναι ευχάριστο στο δρόμο ικανοποιώντας και οδηγούς με ανησυχίες. Αν βρεθείτε σε μια ορεινή στριφτερή διαδρομή θα ικανοποιηθείτε από τη ρύθμιση και την αποτελεσματικότητα της ανάρτησης, τη στήριξη των καθισμάτων και την αίσθηση του τιμονιού.

Το τελευταίο μπορεί να μην είναι το κορυφαίο της αγοράς αλλά σαφέστατα λαμβάνει πολύ καλό βαθμό. Στην πόλη σίγουρα καταλαβαίνεις ότι η ανάρτηση είναι λίγο πιο σκληρή από ότι θα ήθελες αλλά αυτό είναι τίμημα της σπορ αίσθησης που σου δίνει το Leon, ενώ στον αυτοκινητόδρομο μπορείς να καλύψεις δεκάδες εκατοντάδες χιλιόμετρα ξεκούραστα και ήσυχα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πηγή

highoctane.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ