Αυτοκίνητο: WRC 2012 Round1 : Μόντε Κάρλο (videos)

Το ράλι Μόντε Κάρλο επέστρεψε μετά από τρία χρόνια στο ημερολόγιο του WRC και αποτέλεσε έναν εξαιρετικό αγώνα λόγω και του καιρού που δυσκόλεψε τα πληρώματα.

Το 1ο σκέλος διεξήχθη την Τετάρτη και περιελάμβανε δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές. Τα τερτίπια του καιρού όμως έκαναν από νωρίς την εμφάνισή τους με τους οδηγούς να πονοκεφαλιάζονται για τη σωστή επιλογή ελαστικών.

Στο τέλος της εναρκτήριας ειδικής ο Loeb με το Citroen DS3 WRC ήταν ο ταχύτερος και ο Sordo με το Mini Countryman WRC ακολουθούσε μόλις 1sec πίσω. Latvala και Solberg επέλεξαν μαλακά ελαστικά και έχασαν χρόνο. Ότι έχασαν όμως τα Ford Fiesta RS WRC στην 1η ειδική το κέρδισαν και με το παραπάνω στη 2η όπου τα πολύ μαλακά των υπολοίπων δε λειτουργούσαν στο χιόνι.

Έτσι ο Latvala πήρε 52.7sec από τον Loeb και προηγούνταν κατά 30.5sec ενώ ο Solberg βρίσκονταν στα 40.8sec. Ο Sordo είχε τη στιγμή του και τραυμάτισε τη μπροστά δεξιά ανάρτηση του Countryman, ωστόσο μετά ακολουθούσε service.

Στο 2ο πέρασμα από τις ειδικές ο Loeb προσπάθησε να πυροβολήσει αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει 0.4sec από τον Latvala στην 3η ειδική. Ο Φινλανδός έδειχνε να τα πηγαίνει περίφημα. Ωστόσο στην επόμενη ειδική έκανε ένα μεγάλο λάθος το οποίο τον έθεσε εκτός αγώνα. Πρόσεχε τους πάγους και δεν άκουσε στιγμιαία το συνοδηγό του, έτσι σε μια δεξιά καμπή άργησε να στρίψει και το Fiesta βρήκε από το δρόμο.

Η ζημιά δεν ήταν μεγάλη αλλά το αυτοκίνητο δε μπορούσε να επανέλθει στο δρόμο. Ωστόσο το Rally2 (το Super Rally από το 2012) είναι στην ευχέρεια των διοργανωτών κάθε αγώνα αν θα ισχύει και στο Μόντε δεν ίσχυε οπότε ο Latvala δε μπορούσε να εκκινήσει την επόμενη ημέρα. Αγώνας τέλος και 0 βαθμοί για τον διεκδικητή του τίτλου. Έτσι, το τέλος της ημέρας βρήκε τον Loeb να προηγείται κατά 1min από τον Sordo ο οποίος όμως ένιωθε την καυτή ανάσα του Solberg, μόλις 1sec πίσω του.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Και δείτε μαζί με το βίντεο του highoctane.gr και άλλα δύο που "ψάξαμε" για εσάς...

Πηγή

highoctane.gr

Video

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ