Έτοιμες οι δικογραφίες για 6.500 ιδιοκτήτες ταξί

Ο μεγαλύτερος αριθμός δικογραφιών κατά την μεταπολιτευτική περίοδο σχηματίστηκε για τους ιδιοκτήτες ταξί. Συγκεκριμένα έχουν σχηματιστεί 82 δικογραφίες με εμπλεκόμενους 6500 αυτοκινητιστές. 

Το απόγευμα αποχώρησαν οι ιδιοκτήτες ταξί από τους δρόμους, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια που είχαν αποκλείσει από το πρωί. Μετά από παρέμβση των αστυνομικών δυνάμεων που έγιναν παρουσία εισαγγελέα άνοιξαν όλα τα «κίτρινα μπλόκα».

Σκηνές απείρου κάλλους στο Ηράκλειο 

Απερίγραπτη ήταν η κατάσταση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου με τους ιδιοκτήτες ταξί να αντιδρούν στην επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που έγινε παρουσία εισαγγελέα για να ανοίξουν τους δρόμους. Στις συμπλοκές που δημιουργήθηκαν οι τουρίστες που έβγαιναν από το "Ν. Καζαντζάκης" έτρεχαν με τις αποσκευές τους προκειμένου να βρουν μέσο μεταφοράς για να απομακρυνθούν. Η κατάσταση έχει ηρεμήσει, ενώ στο σημείο παραμένουν τόσο οι αυτοκινητιστές όσο και οι αστυνομικές δυνάμεις με τον εισαγγελέα.
Αποκομμένη η Δυτική Ελλάδα

Για περισσότερο από πέντε ώρες οι ιδιοκτήτες ταξί είχαν αποκλείσει τη νέα εθνική οδό στο ύψος των διοδίων του Ρίου αλλά και τη Γέφυρα που συνδέει την Πελοπόννησο με τη Δυτική Ελλάδα. Οι ταξιδιώτες αναγκάζονται να περνούν στο Αντίρριο με φέρι-μποτ. Τα οχήματα που κινούνται στην Κορίνθου-Πατρών με προορισμό την Αθήνα εκτρέπονται στην παλαιά εθνική οδό. Τα αυτοκίνητα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες ενώ δεν λείπουν και τα μποτιλιαρίσματα.

Εγκύκλιος Ραγκούση για κυρώσεις στους ιδιοκτήτες ταξί

Με εγκύκλιο του προς τους περιφερειάρχες της χώρας ο υπουργός μεταφορών ζητά να εφαρμοστούν οι κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος. Οι διατάξεις αναφέρουν ότι: «Απαγορεύεται η κατάληψη με οποιοδήποτε μέσο και για οποιοδήποτε λόγο μέρους ή ολόκληρου του οδοστρώματος των εθνικών, επαρχιακών και δημοτικών ή κοινοτικών οδών, δια των οποίων διεξάγεται η κυκλοφορία μηχανοκίνητων και μη οχημάτων. Επίσης υπογραμμίζεται ότι με απόφαση του περιφερειάρχη δίνεται η δυνατότητα να αφαιρέσει ακόμα και για ένα χρόνο την άδεια του ιδιοκτήτη ταξί.

«Παράλληλα, και ανεξάρτητα, της κατά το προηγούμενο εδάφιο ποινής, με πράξη του οικείου νομάρχη, μετά από προηγούμενη ακρόαση αυτού σε βάρος του οποίου λαμβάνεται το μέτρο, ανακαλείται για ένα (1) έτος και σε περίπτωση υποτροπής, οριστικά, αν πρόκειται για όχημα δημόσιας χρήσης, το δικαίωμα κυκλοφορίας αυτού ως δημόσιας χρήσης, διατασσομένης συγχρόνως της αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος».
Στην εγκύκλιο του Γιάννη Ραγκούση τονίζεται ακόμα πως οι αστυνομικές αρχές θα πρέπει να αφαιρούν την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος σε περίπτωση που παρακωλύει την κυκλοφορία.

Σε ναυάγιο οδηγήθηκε μία ακόμη συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών με τους ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι από νωρίς το πρωί πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο.

Την ίδια ώρα οι αυτοκινητιστές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, τη στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει κατηγορηματικά πως το επάγγελμα θα ανοίξει καλύπτοντας πλήρως τον Γιάννη Ραγκούση.
Τα "κίτρινα μπλόκα" στην Ελλάδα

• Oλοκληρώθηκε η πεζή πορεία 500 περίπου ιδιοκτητών ταξί της Θεσσαλονίκης. Η πορεία ξεκίνησε από την παραλία της Θεσσαλονίκης, με σταθμούς το δημαρχείο και τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Β. Ηρακλείου. Στη συνέχεια, οι αυτοκινητιστές κατευθύνθηκαν στη Γ.Γ. Μακεδονίας-Θράκης μέσω της οδού Τσιμισκή, όπου παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα.

• Στην Καλαμάτα ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποίησαν κατάληψη στην Δ.Ο.Υ.

• Στην Κέρκυρα απέκλεισαν την Κεντρική είσοδο του λιμανιού και δεν επέτρεπαν την διέλευση των τουριστικών λεωφορείων

Π. Γερουλάνος: «Η κοινωνία γυρνάει την πλάτη στους ταξιτζήδες»

Ο Υπουργός Πολιτισμού μιλώντας στον Real Fm και στους 97,8 τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών. Υπογράμμισε ότι ο τουρισμός δέχεται μεγάλο πλήγμα αλλά «με κάθε ακραία κινητοποίηση αυτό που καταφέρνουν οι ιδιοκτήτες ταξί είναι να τους γυρνάει την πλάτη η κοινωνία». Επισήμανε επίσης πως χρειάζεται ψυχραιμία και από τις δύο πλευρές.   

Χρ. Παπουτσής: "Κανείς δεν έχει δικαίωμα να εμποδίζει την Ελλάδα να λειτουργήσει"

Έκκληση εκ μέρους της κυβέρνησης απηύθυνε ο Χρ. Παπουτσής προκειμένου να σταματήσει ο κλεφτοπόλεμος για ένα θέμα καθοριστικής σημασίας για την οικονομία της Ελλάδας. «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κλείνει αεροδρόμια και λιμάνια, και να εμποδίζει την Ελλάδα να λειτουργήσει», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε ότι «αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οικονομική δυσλειτουργία για τη χώρα». «Ήρθε η ώρα να επικρατήσει η λογική. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα νομοσχέδιο και είναι σε διαδικασία διαλόγου. Ήδη με το κρατάμε κλειστά τα επαγγέλματα έχει μειωθεί το κύρος της Ελλάδας».

Η. Μόσιαλος: «Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση»

Με κατηγορηματικό τρόπο ο Η. Μόσιαλος τόνισε πως η κυβέρνηση θα σκληρύνει την στάση της απέναντι στους ιδιοκτήτες ταξί. «Δεν πρέπει να πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Στείλαμε σαφές μήνυμα στην ομοσπονδία και σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Αυτό αποτελεί θέμα της ελληνικής κοινωνίας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στη ΝΕΤ.

Με μηνύσεις απαντά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

Την κατάσταση στα χέρια της επιχειρεί να πάρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) με αφορμή τη συνεχιζόμενη απεργία των ιδιοκτήτων ταξί και ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τους νομικούς της συμβούλους, συντάχθηκε κείμενο μηνυτήριας αναφοράς το οποίο απεστάλη σε όλες τις ενώσεις-μέλη της ανά την Ελλάδα, προκειμένου να κατατίθεται στους κατά τόπους εισαγγελείς, εφόσον διαπιστώνονται έκνομες ενέργειες.

"Ας αναλογιστούμε όλοι έστω και την ύστατη ώρα, ότι "πυροβολώντας τα πόδια μας μπορεί τελικά και να καταφέρουμε να αυτοκτονήσουμε από ακατάσχετη αιμορραγία", δηλώνουν χαρακτηριστικά οι ξενοδόχοι, υπογραμμίζοντας ότι η ΠΟΞ αδυνατεί να παρακολουθεί πλέον αμέτοχη αυτή τη συστηματική "κατεδάφιση" της φήμης και εικόνας του ελληνικού τουρισμού.

Οι καταστάσεις που βιώνουν οι ξένοι και οι Έλληνες επισκέπτες και ταξιδιώτες σε αρκετούς τουριστικούς προορισμούς, είναι "εικόνες ντροπής και εξευτελισμού, απαράδεκτες για μια χώρα που θέλει να στηρίζει μεγάλο μέρος της οικονομίας της στον τουρισμό, να δημιουργεί και να συντηρεί χιλιάδες θέσεις εργασίας (του κλάδου των ταξί συμπεριλαμβανομένου) και να προβάλλει τις καλές της υπηρεσίες και υποδομές".

Πηγή

real.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών