Επίθεση στον Μπουτάρη: Αύριο η δίκη των 3 - Εντοπίστηκε & αυτός με το παιδί

Αύριο Τετάρτη θα παρουσιαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες για την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη.

Υπενθυμίζεται ότι η υπεράσπισή τους κατέθεσε αίτημα αναβολής το οποίο έγινε δεκτό, ωστόσο μέχρι τότε το δικαστήριο αποφάσισε τη διατήρηση της κράτησής τους.

Οι 3 συλληφθέντες, ηλικίας 20, 20 και 36 ετών, παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

 «Ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Ο νεαρός δεν είναι οργανωμένος σε κανέναν χώρο πολιτικό ή άλλου είδους και ότι είχε κατέβει στην εκδήλωση ως Πόντιος», είπε η δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων, τονίζοντας ότι ο πελάτης της έχει μετανιώσει για τις πράξεις του.

Ο τέταρτος από τους συλληφθέντες είναι ανήλικος, 17 ετών και έχει παραπεμφθεί στο αρμόδιο δικαστήριο. 

Εγιναν ακόμα έξι ταυτοποιήσεις

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ταυτοποιηθεί έξι ακόμα πρόσωπα που εκτιμάται ότι συμμετείχαν στην επίθεση. Ανάμεσά τους είναι και άνδρας που έχει ένα παιδί στην αγκαλιά του και καταδίωξε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Η Αστυνομία περιμένει την εισαγγελική παραγγελιά για την συνέχιση της έρευνας ώστε να σχηματιστεί συμπληρωματική δικογραφία.

Πολιτικός πόλεμος για την επίθεση

Η επίθεση στον Γιάν νη Μπουτάρη αποτέλεσε πεδίο άγριας κόντρας ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Την αρχή έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το υπουργικό συμβούλιο κάνοντας επίθεση στη ΝΔ. 
«Το δρόμο στη βία ανοίγει ένα ακραίο τμήμα της ΝΔ» δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός. «Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της» προσέθεσε, κάνοντας αναφορά και στην περίπτωση του δημάρχου Άργους.

Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ αναφέροντας πως η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα. Στην ανακοίνωση της Πειραιώς μάλιστα αναφέρεται ακόμα «Αυτός και το κόμμα του έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία, τη συκοφαντία, την πόλωση και την τοξικότητα. Αυτός και το κόμμα του προσπαθούν ακόμη και σήμερα να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει καλή και κακή βία. Αν ο κ. Τσίπρας είχε ίχνος τσίπας θα έπρεπε να ντρέπεται για τη θρασύτατη αναφορά του στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά τόσος είναι».

«Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να μάθει να ξεχωρίζει τις λέξεις της πολιτικής, και της πολεμικής ακόμα, από το μαρσάρισμα του τρίκυκλου» απάντησε με τη σειρά της η κυβέρνηση, θεωρώντας προφανώς... μαρσάρισμα και όχι κήρυγμα μίσους το «θα τους τελειώσουμε», το γερμανοτσολιάδες κοκ.

Και το Κίνημα Αλλαγής όμως σχολίασε τα όσα είπε ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τον για υποκρισία.
«Ο κ. Τσίπρας μίλησε λες και προσγειώθηκε σήμερα στην Ελλάδα» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη και τίθεται το ερώτημα αν ο πρωθυπουργός «ξέχασε τις εποχές που διαγκωνιζόταν με τη ΝΔ στον λαϊκισμό και στα αντιμνημονιακά συνθήματα»; «Να του θυμίσουμε ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστατούσε σε επιθέσεις και στις πλατείες των αγανακτισμένων αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή; Φθάνει πια με την υποκρισία».

Φωτογραφίες: Eurokinissi/MotionTeam/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Πηγή

iefimerida.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ