Κουδούνι χωρίς καθηγητές και δασκάλους;

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσει τα κενά θα είναι και πάλι πάρα πολλά, κυρίως στις νησιωτικές και όχι μόνο περιοχές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, οι ελλείψεις μπορεί να φθάσουν τις 25.000 γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στην υπηρεσιακή κυβέρνηση αλλά και στις οικογένειες των παιδιών.

Σήμερα, το Συμβούλιο της Επικρατείας άναψε το πράσινο φως για την κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα πρώτα...ρήγματα.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ, έκρινε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να ικανοποιηθεί το αίτημα του υπουργείου Παιδείας για κατ'εξαίρεση προσλήψεις εκπαιδευτικών και «χρήζει άμεσης προτεραιότητας για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, ενόψει, μάλιστα, των κενών θέσεων που υπάρχουν και οι οποίες πολλαπλασιάσθηκαν από την αποχώρηση για διάφορους λόγους 3.339 μόνιμων εκπαιδευτικών το πρώτο εξάμηνο του 2015».

Με τα δεδομένα αυτά –συνεχίζει η επιτροπή του ΣτΕ- και «λαμβάνοντας υπόψη ότι το τρέχον σχολικό και διδακτικό έτος άρχισε την 11.9.2015 και θα συνεχίζεται καθ’ όλο το χρονικό διάστημα από την προκήρυξη των εκλογών (28.8.2015) έως την ορκωμοσία της κυβέρνησης που θα προκύψει, η επιτροπή κρίνει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για τη διενέργεια των υπηρεσιακών μεταβολών που ζητούνται.

Ακόμη στο ΣτΕ έφθασαν νέα αιτήματα για προσλήψεις, όπως του υπουργείου Εσωτερικών για 7.030 υπαλλήλους για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, αλλά και για του υπουργείου Υγείας για γιατρούς και νοσηλευτές.

Φωτογραφία ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Πηγή

iefimerida.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ