"Μέδουσα": Ένας νεκρός στην Αμφιλοχία - Νέο κύμα τις επόμενες ώρες

Θα χτυπήσει και την Αττική- Ένας άντρας 45 χρονών χτυπήθηκε από κεραυνό την ώρα της σφοδρής καταιγίδας - Αγωνία για ορειβάτη που αγνοείται στον Όλυμπο - Ζευγάρι εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του στο Κιάτο - Σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία τα υψηλότερα ύψη βροχής και κεραυνών στη χώρα 

Η «Μέδουσα» χτυπά αλύπητα όλη την Ελλάδα! Με πολλά προβλήματα σε όλη τη χώρα και ειδικά στη Δυτική Ελλάδα, μια τραγική είδηση ήρθε το πρωί στο φως της δημοσιότητας.

Νεκρός εντοπίστηκε 45χρονος που αγνοούνταν και αναζητούνταν από χθες το βράδυ στην Τ.Κ. Μέγα Κάμπου του Δήμου Αμφιλοχίας. Ο άτυχος 45χρονος, φέρεται να χτυπήθηκε από κεραυνό χθες αργά το απόγευμα την ώρα της σφοδρής καταιγίδας.

Συγχωριανός του που γνώριζε τον άτυχο άντρα από μικρό παιδί μιλά στο protothema.gr.

«Ήταν πολύ καλό παιδί ο Άγγελος, μοναχικός άνθρωπος και τις περισσότερες ώρες τις περνούσε στο στάβλο με τα ζωντανά του. Την αγαπούσε πολύ τη δουλειά του και δεν ήταν η πρώτη φορά που βρισκόταν στο στάβλο με καταιγίδα. Ξαφνιαστήκαμε όταν μάθαμε ότι χτυπήθηκε από κεραυνό και πέθανε. Η οικογένειά του τον έψαχνε από χθες το απόγευμα και φοβήθηκαν όταν είδαν ότι δεν επέστρεψε τη νύχτα στο σπίτι. Κανείς δεν περίμενε ότι θα πεθάνει από κεραυνό ο Άγγελος που κάνει χρόνια αυτή τη δουλειά , που γύριζε στα χωράφια και ήξερε να προφυλάσσεται από κακοτοπιές», λέει στο protothema .gr συγχωριανός του. 


Στην «καρδιά» του καλοκαιριού και μετά από δύο ισχυρούς καύσωνες, η Ελλάδα βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου στο έλεος της κακοκαιρίας.

Η επονομαζόμενη «Μέδουσα» στο πέρασμά της έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα με σφοδρές χαλαζοπτώσεις, πλημμύρες, φωτιές από κεραυνούς, αλλά και καταστροφές σε κτήρια.

Αναλυτικά: 

Σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία έχουν καταγραφεί από τα υψηλότερα ύψη βροχής και ο μεγαλύτερος αριθμός κεραυνών στη χώρα. Χιονοθύελλα πλήττει τον Όλυμπο - Αγωνία για ορειβάτη που αγνοείται. Ζευγάρι εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του στο Κιάτο. Μεγάλα τα προβλήματα σημειώνονται στο Μέτσοβο, με ανυπολόγιστες ζημιές στις καλλιέργειες. Καταστροφές σε Πτολεμαΐδα, Σέρρες. Και η κακοκαιρία συνεχίζεται.
Χιονοθύελλα στον Όλυμπο - Αγωνία για ορειβάτη που αγνοείται


Ο καιρός δυσχεραίνει τις προσπάθειες της ΕΜΑΚ η οποία από το βράδυ του Σαββάτου αναζητά έναν Ρουμάνο ορειβάτη που ήθελε να ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου και εγκλωβίστηκε σε ορθοπλαγιά.

Ο ορειβάτης αρχικά είχε επικοινωνήσει με την ΕΜΑΚ όμως δεν είχε ακόμη εντοπιστεί. Εν τω μεταξύ με την επιδείνωση του καιρού και τη χιονοθύελλα η επιχείρηση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για τους άντρες της ΕΜΑΚ.
Ανεξέλεγκτο φέρι μποτ στο Ρίο - Κόπηκαν οι κάβοι του


Οι κάβοι του «Νικόλαος Α» έσπασαν και το φέρι μποτ άρχισε να κινείται προς τα δυτικά παρασυροντας ό,τι έβρισκε μπροστά του. 

Όπως αναφέρει το patrastimes το φέρι κινήθηκε για 500 περίπου μέτρα με αποτέλεσμα να παρασύρει 15 περίπου σκάφη, κάποια τα έβγαλε στη στεριά, ενώ δύο μικρότερα βυθίστηκαν. Όλα αυτά εξαιτίας της κακοκαιρίας. Το φέρι μποτ που ήταν αγκυροβολημένο κοντά στις εγκαταστάσεις του Τιτάνα στο Ρίο ακινητοποιήθηκε τελικά ακριβώς απέναντι από το Κινέζικο εστιατόριο και μάλιστα σε παράλληλη προς την ακτογραμμή θέση.

Ιδιοκτήτες σκαφών βρέθηκαν στο σημείο και προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια, κάτω από αντίξοες συνθήκες, να βγάλουν τα σκάφη τους έξω, πολλά από τα οποία είχαν υποστεί ζημιές. 

Δείτε φωτογραφίες








Αναποδογύρισε αυτοκίνητο στην εξωτερική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης - Ένας τραυματίας


Η «Μέδουσα» χτύπησε και την συμπρωτεύουσα. Ένα αυτοκίνητο «τούμπαρε» στην εξωτερική Περιφερειακή, λίγο πριν την στροφή του «Παπαγεωργίου», στο ρεύμα προς Ανατολικά, σύμφωνα με το seleo.gr. Το αυτοκίνητο βρίσκεται στην άκρη του δρόμου και δεν προκαλεί κυκλοφοριακά προβλήματα στο σημείο. Ο οδηγός έχει τραυματιστεί.

Την ίδια ώρα, στην Σίνδο υπάρχει αυξημένη κίνηση, λόγω βροχής, καθώς έχει ξεχυλήσει από νερό το φανάρι της ΒΙ.ΠΕ. Οι ουρές οχημάτων φτάνουν μέχει και τον Αγχίαλο.

Λάρισα: Δέντρο έπεσε σε αυτοκίνητα από την κακοκαιρία



Δέντρο έπεσε επάνω σε σταθμευμένα οχήματα το πρωί της Δευτέρας στη Λάρισα από το έντονο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη χώρα.

Το περιστατικό έγινε μέσα σε πάρκινγκ οικοδομής.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών φαίνεται πως επηρέασαν και έτσι το δέντρο έπεσε επάνω σε δύο αυτοκίνητα.


Σην περιοχή έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής, με τους πυροσβέστες να απομακρύνουν το δέντρο.

Αιτήματα να τεθούν περιοχές του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας

Την ίδια ώρα αίτημα για να τεθούν οι παραλιακές περιοχές του δήμου Αγιάς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης απέστειλε ο δήμος Αγιάς στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που σημειώνονται στη περιοχή.
 
Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μελιβοίας Βασίλης Λέτσιος, στα παράλια του δήμου Αγιάς υπάρχουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και καταπτώσεις βράχων κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.
 
Σημειώνεται πως στην περιοχή από χθες το βράδυ μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν για να απομακρύνουν τους βράχους από το οδόστρωμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι βραχοπτώσεις είναι συνεχής.
 
Αντίστοιχο αίτημα για να τεθούν περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να αποσταλεί και για περιοχές του δήμου Τεμπών όπου και εκεί σημειώνονται προβλήματα από την κακοκαιρία.
 
Προβλήματα, επίσης, έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία στην Εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης όπου εντοπίζονται φερτά υλικά σε διάφορα σημεία του δρόμου, ενώ αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν στο επαρχιακό δίκτυο Λάρισας - Φαρσάλων.

Πύργος: Θύμισε «Βενετία» η πόλη μετά το νυχτερινό μπουρίνι


Η «Μέδουσα» χτύπησε και τον Πύργο Ηλείας.  Για περίπου δύο ώρες χθες το βράδυ η βροχή ήταν ισχυρή συνοδευόμενη απο χαλάζι κάποιες στιγμές και απο δυνατό αέρα.

Κεντρικοί δρόμοι της πόλης μετατράπησαν σε «ποτάμια» και πλημμύρισαν ολόκληρες περιοχές. 

«Βενετία by night» θύμισε η συμβολή των οδών Μυστρά και Δεληγιάννη, όπου οι κάτοικοι είχαν προνοήσει να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους, στη συμβολή των οδών Κοκκίνου και Δεληγιάννη, καθώς επίσης Πατρών και Υψηλάντους. Για αρκετή ώρα τα συγκεκριμένα σημεία ήταν απροσπέλαστα.

Αρκετά φρεάτια βούλωσαν απο τα φερτά υλικά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε σημεία της πόλης και απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες που λόγω διακοπής ρεύματος σταμάτησαν τη λειτουργία τους.






Σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία από τα υψηλότερα ύψη βροχής και κεραυνών στη χώρα 


Ανάμεσα στα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής και σε κεραυνική δραστηριότητα, όπως καταγράφηκε από το meteo.gr, μέχρι τις 23:00 το βράδυ της Κυριακής βρίσκεται η Κάτω Βλασία Αχαΐας και η Αμφιλοχία.





Για σήμερα, Δευτέρα, αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα, κυρίως σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, των νησιών του Βορείου Αιγαίου, της Θεσσαλίας, των Σποράδων καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Στερεάς, αλλά και της Αττικής.

Οι ισχυρές καταιγίδες θα συνοδεύονται στις περιοχές αυτές από θυελλώδεις ανέμους, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα.

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το πρωί της Τρίτης.

Ζημιές στο Αντίρριο

Ζημιές σε δέντρα με αρκετά σπασμένα κλαδιά είχαμε στο Αντίρριο. Είναι δύσκολο να δει κανείς την πραγματική εικόνα μέσα στη νύχτα η οποία θα αποκαλυφθεί με το πρώτο φως της μέρας, σύμφωνα με πληροφορίες του Nafpaktia news.

Το «έστρωσε» στο Μέτσοβο


Δυνατό μπουρίνι συνοδευόμενο από χαλαζόπτωση, έπληξε το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες, στο Ζωτικό. 

Όπως αναφέρει το epirus-tv-news.gr, σφοδρές καταιγίδες και έντονες χαλαζοπτώσεις έπληξαν και τα ορεινά του νομού Ιωαννίνων, τμήμα της περιοχής του Ζαγορίου και της Λάκκας Σουλίου με τα σοβαρότερα όμως προβλήματα να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στο Μέτσοβο.



Από τη σφοδρή χαλαζόπτωση, άσπρισαν οι στέγες και οι κήποι των σπιτιών, με τους κατοίκους να βρίσκονται αντιμέτωποι με ανυπολόγιστες ζημιές στις καλλιέργειές τους, ενώ σημαντικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και σε αρκετούς δρόμους μέσα στο χωριό. 

Όπως αναφέρει το epirus-tv-news.gr, σφοδρές καταιγίδες και έντονες χαλαζοπτώσεις έπληξαν και τα ορεινά του νομού Ιωαννίνων, τμήμα της περιοχής του Ζαγορίου και της Λάκκας Σουλίου με τα σοβαρότερα όμως προβλήματα να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στο Μέτσοβο.



Από τη σφοδρή χαλαζόπτωση, άσπρισαν οι στέγες και οι κήποι των σπιτιών, με τους κατοίκους να βρίσκονται αντιμέτωποι με ανυπολόγιστες ζημιές στις καλλιέργειές τους, ενώ σημαντικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και σε αρκετούς δρόμους μέσα στο χωριό.



Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου έσπευσαν κατά μήκος του ορεινού οδικού επαρχιακού δικτύου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ζευγάρι εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του εξαιτίας της κακοκαιρίας στο Κιάτο


Μέσα στο αυτοκίνητό του εγκλωβίστηκε ένα ζευγάρι στο Κιάτο τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η έντονη βροχή που έπεφτε είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν νερά στο δρόμο και το ζευγάρι εγκλωβίστηκε.

Χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.


Αχαΐα: Σφοδρό χαλάζι και πυρκαγιά από κεραυνό 


Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την πόλη της Πάτρας και την ευρύτερη περιοχή. Κύριο χαρακτηριστικό των ακραίων καιρικών φαινομένων ήταν η έντονη βροχόπτωση, η συνεχής πτώση κεραυνών αλλά και χαλαζόπτωση κατά μήκος της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου στο ύψος της κάτω Αχαγιάς. Προς στιγμή διεκόπη η κυκλοφορία καθώς οι οδηγοί δεν είχαν καθόλου ορατότητα. Η κίνηση των οχημάτων κατά μήκος της Πατρών-Πύργου στο συγκεκριμένο σημείο γινόταν με «βήμα σημειωτόν», ενώ προς διευκόλυνση των οδηγών έσπευσαν οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας. 



Λόγω των κεραυνών εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στην περιοχή Παυλόκαστρο της Πάτρας, στον Κρίνο και στην Λακκόπετρα της δυτικής Αχαΐας και στην Σπαρτιά του δήμου Ερυμάνθου. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, αλλά λόγω των καταιγίδων που ακολούθησαν, οι φωτιές έσβησαν γρήγορα.

Ακόμη, η Πυροσβεστική δέχθηκε τέσσερις κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από υπόγεια στην Πάτρα και στην Κάτω Αχαΐα, καθώς επίσης και μία κλήση για πτώση δέντρου.

Κατολισθήσεις στη Χαλανδρίτσα 


Προβλήματα υπήρξαν και στο επαρχιακό δίκτυο στην περιοχή της Χαλανδρίτσας όπου λόγω της κακοκαιρίας σημειώθηκαν κατολισθήσεις. Πυροσβεστική Υπηρεσία, αστυνομία και πολιτικός σχεδιασμός εκτάκτου ανάγκης της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχουν τεθεί σε επιφυλακή. 

Χαλάζι και κατολισθήσεις στα Καλάβρυτα 


Η ισχυρή χαλαζόπτωση και οι κατολισθήσεις που προκάλεσε η κακοκαιρία δημιούργησαν προβλήματα σε πολλά σημεία του δρόμου Χαλάστρας - Καλαβρύτων. 

Πάτρα: Κατάρρευση τζαμαρίας στο κολυμβητήριο εν ώρα αγώνων


Την ίδια στιγμή, υποχώρησε μεγάλη τζαμαρία του κλειστού κολυμβητηρίου ΠΕΠΑΝΟΣ στην Πάτρα την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης.

Η μεγάλη κατασκευή με σίδερα και τζάμια, κατέρρευσε στην πίσω πλευρά των εγκαταστάσεων, εκεί που βρίσκεται η βοηθητική πισίνα και γίνονται οι καταδύσεις.



Όπως είπε στο tempo24.gr ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Νίκος Κανελάκης ευτυχώς δεν κινδύνευσε κανείς άνθρωπος παρά μόνο δύο αυτοκίνητα έχουν υποστεί υλικές ζημιές όταν το κομμάτι που αποκολλήθηκε έπεσε πάνω στα οχήματα. Όπως είπε ο κ. Κανελλάκης, λόγω της κακοκαιρίας, κάποια στιγμή ένα ισχυρό ρεύμα αέρα δημιούργησε δυνατό ρεύμα «χτύπησε» τις εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να υποχωρήσει μεγάλη τζαμαρία. Το Πρωτάθλημα όπως τόνισε ο κ. Κανελλάκης διεξάγεται κανονικά, ενώ στο χώρο κλήθηκε και η Αστυνομία.

Μπουρίνι στο Αγρίνιο


Καλοκαιρινό μπουρίνι έπληξε το μεσημέρι το Αγρίνιο και τις γύρω περιοχές, μετατρέποντας στο σκηνικό σε φθινοπωρινό.

Συγκεκριμένα, στο Αγρίνιο και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας επιβεβαιώθηκε πλήρως η πρόγνωση της ΕΜΥ. Για περίπου 30 λεπτά υπήρξε έντονη βροχόπτωση, η οποία σε ορισμένες περιοχές συνοδεύτηκε από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.



Μικροπροβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση η οποία έπληξε τη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Κυριακής.

Η κακοκαιρία προκάλεσε συσσώρευση υδάτων σε γήπεδο στην περιοχή της Τριανδρίας, με το νερό εν συνεχεία να πλημμυρίζει τμήμα του οδοστρώματος.

Σε ορισμένες περιοχές, στις Σέρρες, όπως το Χριστός αλλά και στην Αναγέννηση, τα προβλήματα ήταν πολύ έντονα. Αυλές σπιτιών, δρόμοι και χωράφια μετατράπηκαν σε λίμνη με τις ζημιές που έχουν προκληθεί να είναι τεράστιες.

 



Σε ετοιμότητα τα Τρίκαλα


Δέκα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων βρίσκονται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν τα όχι μέχρι τώρα έντονα προβλήματα καταπτώσεων που έχουν σημειωθεί στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, από τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Επίσης η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων συνιστά στους οδηγούς να μην προβαίνουν σε άσκοπες μετακινήσεις λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Πηγή

protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ