Μετωπική κυβέρνησης – ΑΔΕΔΥ για συγχωνεύσεις και απολύσεις

Σύγκρουση της κυβέρνησης με την ΑΔΕΔΥ προκαλούν οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις των δημοσίων οργανισμών. Για πρώτη φορά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και της απόλυσης

στην περίπτωση που υπάρξει «λευκή απεργία» από τους δημοσίους υπαλλήλους.Η αντίδραση από το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων, ήρθε δια στόματος του Σπύρου Παπασπύρου. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ δήλωσε: "Δεν ασχολούμαστε με το πρόβλημα που έχει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τις συλλογικές μορφές δράσης και τον συνδικαλισμό", ενώ πρόσθεσε: "Εάν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την κατάργηση του Συντάγματος, πριν προχωρήσει στην αλλαγή του (κάτι που απαιτεί την έγκριση του ελληνικού λαού), μπορεί να προαγάγει και σε υψηλότερη θέση τον κυβερνητικό εκπρόσωπο!".
 
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αποχής των εργαζομένων στο δημόσιο από τα καθήκοντα τους, ο κ. Παπασπύρος τόνισε: "Η ΑΔΕΔΥ ήταν, είναι και αποφασιστικά το επόμενο χρονικό διάστημα, υπέρ των συγκεκριμένων και οργανωμένων μορφών δράσης και προχωρά σε κινητοποιήσεις, ενισχύοντας τα στοιχεία του συντονισμού και της οργάνωσης".

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προχωρά στις συγχωνεύσεις οργανισμών, με στόχο να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι δημόσιες δαπάνες.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης ανακοίνωσε την μείωση των 128 σημερινών υπηρεσιακών μονάδων των οργανισμών σε 7, ενώ τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου από 46 θα μειωθούν επίσης σε 7.

Ο κ. Σκανδαλίδης ήταν κατηγορηματικός όσον αφορά τις απολύσεις, τονίζοντας πως από τις μετατάξεις δεν θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό. «Σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας θα υπαχθεί μόνο το προσωπικό που δεν θα κριθεί κατάλληλο για το νέο οργανισμό στον οποίο θα συγχωνευθούν οι σημερινοί οργανισμοί του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

Ανοιχτός ακόμη και σε απολύσεις στο δημόσιο ο Η. Μόσιαλος

Φωτιές άναψαν στο δημόσιο οι δηλώσεις του Ηλία Μόσιαλου στον Real fm 97,8. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και της απόλυσης μονίμων υπαλλήλων στην περίπτωση που σκοπίμως δεν εξυπηρετούν τους πολίτες.

«Δεν θα δεχθούμε "αργομισθίες" και "λευκές" απεργίες, επειδή κόπηκε ένα επίδομα και ταυτόχρονα να μιλάμε για "εργασιακή εφεδρεία"», δήλωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε την ΑΔΕΔΥ να αναλάβει τις ευθύνες της.

Την ίδια ώρα, οι τεχνικοί της ΕΡΤ ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στη συγχώνευση της Δημόσιας Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου. Ο αρμόδιος υπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τις προτάσεις του την ερχόμενη εβδομάδα.

Αυξάνεται το ωράριο εργασίας στο Δημόσιο

Η αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας από 37,5 ώρες σε 40 συμπαρασύρει και το ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών. Οι υπάλληλοι θα πρέπει να έχουν υποβάλλει τις αιτήσεις τους μέχρι τις 8 Αυγούστου για το ωράριο που επιθυμούν να επιλέξουν.

Τα ωράρια στις δημόσιες υπηρεσίες

• Ώρα προσέλευσης: 7 - ώρα αποχώρησης: 15.00

• Ώρα προσέλευσης: 7.30 - ώρα αποχώρησης: 15.30

• Ώρα προσέλευσης: 8 - ώρα αποχώρησης: 16.00

• Ώρα προσέλευσης: 8.30 - ώρα αποχώρησης: 16.30

• Ώρα προσέλευσης: 9 - ώρα αποχώρησης: 17.00

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), στα οποία υπηρετούν περισσότεροι από 3 μόνιμοι υπάλληλοι θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή (7.30 – 20.00) και το Σάββατο (8.00 – 14.00).

Πηγή

real.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ