Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κέρκυρα

Σε ύφεση βρίσκεται αυτήν την ώρα η φωτιά στα περισσότερα μέτωπα του νησιού της Κέρκυρας. Ωστόσο, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 15 οχήματα, επιχειρούν στο χωριό Λάκωνες.

Σύμφωνα με τις πρώτες καταγραφές ζημιών, στάχτη έχει γίνει το πευκοδάσος στην περιοχή Κομπίτσι. Στην Κέρκυρα έχουν φτάσει πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και την Αιτωλοακαρνανία. Η αστυνομία, σε συνεργασία με την πυροσβεστική, έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές υπόπτων, ενώ παράλληλα, ζητούν και τη συνδρομή των κατοίκων στις φλεγόμενες περιοχές προκειμένου να συλληφθούν οι εμπρηστές.

Στο μεταξύ, κάλεσμα για επαγρύπνηση προς όλους τους αρμοδίους, αλλά και τους κατοίκους της Κέρκυρας και των Ιονίων Νησιών, απηύθυνε ο Υφ. Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, αμέσως μετά από το τέλος της ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα, με αντικείμενο την εκτίμηση της κατάστασης στα μέτωπα της φωτιάς.

Ο κ. Οθωνας είπε χαρακτηριστικά, ότι «υπάρχει σωρεία ενδείξεων πως εξελίσσεται προσπάθεια, μεμονωμένη, ή, μη, βάση σχεδίου, ή χωρίς σχέδιο» και πρόσθεσε ότι πρέπει να βρίσκονται όλοι σε επαγρύπνηση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ανάλογων συμβάντων.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος έδωσε την εικόνα του χάρτη των πυρκαγιών και είπε ότι είναι πιθανόν να πρόκειται για σχέδιο εμπρηστών. Ζήτησε μάλιστα, τη συνδρομή όλων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Μάλιστα, μέχρι τα ξημερώματα είχαν γίνει τέσσερις προσαγωγές στην Αστυνομία, από τις οποίες δεν φαίνεται να προέκυψαν στοιχεία αλλά και μία σύλληψη αρχικά, η οποία ωστόσο στη συνέχεια μετατράπηκε σε προσαγωγή. Πρόκειται για τον 60χρονο κάτοικο Κέρκυρας που στη μοτοσικλέτα του βρέθηκε μπιτόνι με βενζίνη και ένα στουπί, ο οποίος οδηγήθηκε στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής. Αργά το βράδυ αποφασίστηκε να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος αλλά να συνεχίσει τη διερεύνηση της πιθανής εμπλοκής του η Υπηρεσία.

Τη νύχτα έφτασαν οι ενισχύσεις από την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία και κατευθύνθηκαν στα μέτωπα της φωτιάς στο χωριό Λάκωνες, στη βορειοδυτική Κέρκυρα, που η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και έχει φτάσει κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κέρκυρας στην περιοχή Κομπίτσι, όπου η φωτιά έκανε στάχτη περισσότερο από 1000 στρέμματα μέσα σε τέσσερις ώρες, ενώ κατάστρεψε και ένα μεγάλο τμήμα από το νεκροταφείο της περιοχής.

Στις υπόλοιπες δεκάδες εστίες που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Από την μεγάλη πυρκαγιά σημειώθηκε πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση της Παλαιοκαστρίτσας καθώς φλεγόμενοι κορμοί έπεσαν επάνω σε κολόνες της ΔΕΗ που ηλεκτροδοτούν την πόλη και τα γύρω χωριά, με αποτέλεσμα εδώ και λίγη ώρα να έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος.

Πηγή

real.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ