Ομπάμα: Να απομονωθεί o Άσαντ

Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τον αποτροπιασμό του από τη χρήση βίας από την συριακή κυβέρνηση εναντίον της πόλης Χάμα, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα συνεργαστεί με άλλους για να απομονώσουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι νεκροί από τις επιχειρήσεις του στρατού στη Χάμα ξεπέρασαν τους 95, σύμφωνα με συριακές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Οι ειδήσεις που έρχονται από τη Χάμα είναι τρομακτικές και δείχνουν τον πραγματικό χαρακτήρα του συριακού καθεστώτος», αναφέρει ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του.

«Για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος Άσαντ έδειξε ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να απαντήσει στα νόμιμα αιτήματα του συριακού λαού», επισημαίνει ο Ομπάμα, ενώ προσθέτει ότι οι Σύριοι διαδηλωτές θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας και ότι οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλάι τους. «Η Συρία θα είναι ένα καλύτερο μέρος όταν προχωρήσει η δημοκρατική μετάβαση», υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος. «Τις επόμενες ημέρες οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αυξάνουν την πίεση που ασκούν στο συριακό καθεστώς και να συνεργάζονται με άλλους από όλο τον κόσμο, ώστε να απομονώσουμε το καθεστώς του Άσαντ και να υποστηρίξουμε τον συριακό λαό», κατέληξε ο Ομπάμα.

Στο μεταξύ, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ κατήγγειλε «το μακελειό» που διέπραξε το συριακό καθεστώς στη Χάμα και ζήτησε από τη Δαμασκό να προχωρήσει στη μεταβίβαση της εξουσίας. «Καταδικάζω την στρατιωτική επέμβαση στη Χάμα και σε άλλες πόλεις. Το μακελειό πρέπει να σταματήσει τώρα και το καθεστώς πρέπει να ξεκινήσει τη μεταβίβαση της εξουσίας», αναφέρει ο Μπούρζεκ σε ανακοίνωσή του. «Η χρήση βαρέων όπλων και η δολοφονία αθώων πολιτών δεν μπορούν να δικαιολογηθούν. Το συριακό καθεστώς και ο στρατός πρέπει να το καταλάβουν», υπογράμμισε.

Πηγή

real.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ