"Πολιορκία" των μεταλλωρύχων στο υπ. Περιβάλλοντος: Τους έριξαν χημικά τα ΜΑΤ (upd)

Ένταση έξω από το κτήριο στη Μεσογείων - «Δεν φεύγουμε χωρίς τις άδειες» το μήνυμά τους - «Μπορεί ο Τσίπρας να μιλά για επενδύσεις αλλά η επένδυση της Eldorado κλείνει» καταγγέλλουν - ΝΔ: Δικαιολογούν τους Ρουβίκωνες και ρίχνουν χημικά σε εργαζόμενους 

Σε «πολιορκία» του υπουργείου Περιβάλλοντος έχουν προχωρήσει από το πρωί της Τρίτης εργαζόμενοι στα ορυχεία χρυσού της Eldorado που διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης στην έκδοση αδειών που οδήγησαν την καναδική εταιρεία να ανακοινώσει την αναστολή της επένδυσής της στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, λίγο πριν τις 10 το πρωί, σημειώθηκαν επεισόδια όταν οι άνδρες των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένοι μπροστά στην είσοδο του υπουργείου έκαναν χρήση χημικών κατά όσων διαδηλωτών βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο επειδή αυτοί επιχείρησαν να μπουν στο κτήριο.



Τα ΜΑΤ αφενός έχουν αποκλείσει την είσοδο στους υπόλοιπους διαδηλωτές και αφετέρου κατά διαστήματα προσπαθούν να βγάλουν σηκωτούς τους μεταλλωρύχους-καταληψίες από το υπουργείο. Τελικά μετά από διαβουλεύσεις λίγο μετά τις 10 το πρωί επετράπη η είσοδος στο κτήριο μιας εξαμελούς αντιπροσωπείας των μεταλλωρύχων.

Μετά την έφοδο οι εργαζόμενοι που μπήκαν στο κτήριο βγήκαν στα παράθυρα και ανέμισαν τις στολές εργασίας τους.

«Δεν γινόταν να μην κατέβουμε στην Αθήνα» δήλωσαν εργαζόμενοι για την απόφασή τους να έρθουν στην Αθήνα με λεωφορεία από τη Χαλκιδική.

«Δεν θα φύγουμε αν δεν πάρουμε τις άδειες» προσθέτουν και λένε ότι θέλουν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος. «Μπορεί ο Τσίπρας να μιλά για επενδύσεις αλλά αυτή η επένδυση κλείνει» δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας Χρήστος Ζαφειρούδας.

Οι εργαζόμενοι φωνάζουν συνθήματα και κατά του συμβούλου στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Καρανίκα. «Καρανίκα, αλήτη, του Τσίπρα δεκανίκι» φωνάζουν οι μεταλλωρύχοι αντιδρώντας στην ανάρτησή του που προκάλεσε σάλο όταν έγραψε «στα τσακίδια» για τη επένδυση της Eldorado.

Οι μεταλλωρύχοι έχουν απλώσει ένα πανό που γράφει τη λέξη «κατάληψη» στην είσοδο του κτηρίου και δεν επιτρέπουν σε κανέναν την είσοδο σε αυτό.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης στην έκδοση αδειών για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική που οδήγησαν την καναδική εταιρεία Eldorado να ανακοινώσει την πρόθεσή της να αναστείλει την επένδυσή της στην Ελλάδα.


ΝΔ: Δικαιολογούν τους Ρουβίκωνες και ρίχνουν χημικά σε εργαζομένους
Έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας για τη ρίψη χημικών κατά των μεταλλωρύχων το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Με αφορμή το νέο «ντου» του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Turkish Airlines και, κυρίως, την πρόσφατη έφοδο στη Βουλή από μέλη της ίδιας ομάδας που αν και αρχικά συνελήφθησαν στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα, η Πειραιώς σχολίαζει σε ανακοίνωσή της τα εξής: 

«Όταν οι “Ρουβικώνες” επιχειρούν να μπουν βίαια στο Κοινοβούλιο, δικαιολογούνται και οι συλληφθέντες απελευθερώνονται με εντολή του Προέδρου της Βουλής.
 
Όταν εργαζόμενοι – που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας των αποφάσεων της Κυβέρνησης- επιχειρούν να επιδώσουν διαμαρτυρία στον αρμόδιο Υπουργό, αντιμετωπίζονται με γκλομπ και χημικά.
 
Αυτή είναι η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου»















Πηγή

protothema.gr

Video

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ