Πολιτική "ντρίπλα" Ραγκούση – Από την Ρόδο το πρώτο "ράγισμα" στην απεργία

Μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε ο Γ. Ραγκούσης από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και την παραίτησή του που ζητά η ΝΔ, ο Υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε πως

 ...η απελευθέρωση των ταξί θα γίνει με νομοσχέδιο που θα φέρει στην βουλή και όχι με Προεδρικό Διάταγμα. Με αυτή την κίνηση ο Γ. Ραγκούσης θέτει κυρίως τους «πράσινους» βουλευτές προ των ευθυνών τους, καθώς θα κληθούν να ψηφίσουν φανερά το επίμαχο νομοσχέδιο, το οποίο θα έχει κατατεθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Ο Υπουργός κατά την ενημέρωση που έκανε χθες στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων στη βουλή, δέχθηκε σφοδρή επίθεση κυρίως από την πρόεδρο της επιτροπής, Βάσω Παπανδρέου.

Γ. Ραγκούσης: «Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει και η Βουλή έχει ψηφίσει νόμο ότι όλα τα επαγγέλματα ανοίγουν μέχρι τις 2 Ιουλίου και εκδίδονται ΠΔ μόνο όταν πρέπει να μπουν κανόνες για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Β. Παπανδρέου: «Υπάρχει η ίδια κυβέρνηση, δεν άλλαξε και το ΠΔ ως τις 20/6 υπήρχε. Τον νόμο τον ψηφίσαμε με προϋποθέσεις και διαβεβαιώσεις ότι θα έρθουν σε εύλογο χρόνο τα Προεδρικά Διατάγματα, αυτές νομίζαμε ότι θα ισχύουν. Ξέρουμε τι ψηφίσαμε και μην μας λέτε ότι επειδή άλλαξε ο Υπουργός, άλλαξε η κυβερνητική πολιτική».

Γ. Ραγκούσης: «Εγώ φράσεις τύπου ότι ψηφίσαμε νόμους με συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν τις δέχομαι».

Β. Παπανδρέου: «Δεν μπορείτε όλα αυτά να τα διαγράφετε».

Γ. Ραγκούσης: «Σας παρακαλώ! Ψυχραιμία!».

Ιδιαίτερα επικριτικοί ήταν ο Κώστας Γείτονας και η Τόνια Αντωνίου.

Τ. Αντωνίου: «Η απεργία ταξί έχει δημιουργήσει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στην χώρα. Οι επιπτώσεις δεν είναι μόνο άμεσες αλλά και έμμεσες. Ο Υπουργός δεν μας είπε τι πρόκειται να κάνει για ακόμη μία φορά. Εδώ έχουμε ανατροπή κυβερνητικής απόφασης. Υπάρχει θέμα συνέπειας κυβέρνησης. Δεν μπορεί να λειτουργεί η κυβέρνηση α λα καρτ. Να μας πει η νέα ηγεσία του Υπουργείου σε τι διαφωνεί με Π.Δ του Δ. Ρέππα. Να φύγουμε από εδώ με δέσμευση δική σας. Να κάνετε ένα βήμα πίσω εσείς και ένα οι ταξιτζήδες, να αρχίσει σύντομα ο διάλογος. Κάνω έκκληση.

Κ. Γείτονας: «Αντί να ακούσουμε προτάσεις, ακούσαμε θεωρίες. Να τηρηθούν οι κανόνες της πολιτικής. Η κυβέρνηση έχει συνέχεια που την εξασφαλίζει ο Υπουργός».

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις σε Ρόδο και Κω

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν χθες το βράδυ οι ιδιοκτήτες ταξί της Ρόδου ύστερα από επεισοδιακή συνέλευση.

Υπέρ της απόφασης αναστολής τάχθηκαν 145 μέλη του σωματείου και κατά 105. Σημειώνεται ότι παρόμοια απόφαση έλαβαν τις προηγούμενες ημέρες οι ιδιοκτήτες ταξί της Κω.

Εν αναμονή στην Θεσσαλονίκη

Από την έκβαση της συνεδρίασης που έχει συγκαλέσει η Ομοσπονδία των ιδιοκτητών ταξί Ελλάδας, θα εξαρτηθεί η στάση των αυτοκινητιστών νομού Θεσσαλονίκης, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του σωματείου τους, Δημήτρης Καρατάκης.

Όπως σημείωσε, σε σύσκεψη που έκαναν αργά χθες το απόγευμα αποφάσισαν να συγκεντρωθούν όλοι οι αυτοκινητιστές του νομού Θεσσαλονίκης με τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους στο πλακόστρωτο στην παραλία, μπροστά από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου και να περιμένουν την απόφαση της ομοσπονδίας. Σε περίπτωση που δεν δουν κάποιο "φως" στο τούνελ, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε κινητοποίηση, τη μορφή της οποίας θα αποφασίσουν επί τόπου.

Την παραίτηση Ραγκούση ζητά η ΝΔ

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης κάλεσε τον Πρωθυπουργό να αποπέμψει τον υπουργό υποδομών και μεταφορών: «Η ζημιά, που προκάλεσαν στον Τουρισμό οι ύποπτες μεθοδεύσεις του, είναι τεράστια. Και η ζημιά αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται. Δεν την αντέχει ούτε ο τουρισμός, ούτε η οικονομία μας. Καλούμε τον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποπέμψει, σήμερα κιόλας, τον απαράδεκτο υπουργό του.Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνουμε, για μια ακόμη φορά, την έκκληση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά προς τους ιδιοκτήτες ταξί να σταματήσουν άμεσα την απεργία τους».

Πηγή

real.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ