Στη Λατινική Αμερική έφυγε μετά το διάγγελμα ο Αρτέμης Σώρρας;

Είναι άγνωστο αν πρόκειται για μία πληροφορία «ράδιο αρβύλα» όπως ο θησαυρός των 600 δισ. δολαρίων - Θεωρείται σίγουρο ότι ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» θα κρύβεται τουλάχιστον μέχρι να εξεταστεί η αίτηση αναστολής που έχει δικαίωμα να καταθέσει

Άφαντος παραμένει για τέταρτη ημέρα ο φυγόποινος Αρτέμης Σώρρας. Αν και τα τελευταία χρόνια ο θορυβώδης πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» εμφανιζόταν από τα τηλεοπτικά πάνελ μέχρι τα καφενεία, τα ζαχαροπλαστεία, ακόμη και στην Αρχαία Ολυμπία για να βγάλει τους πύρινους λόγους του κατά του ελληνικού κράτους που «αποκρύπτει» από τον κόσμο την αμύθητη «περιουσία» των 600 δισ. δολαρίων, τα τελευταία 24ωρα άνοιξε η γη και τον κατάπιε. 

Μοναδικό σημείο ζωής η εμφάνισή του σε ένα μισοσκότεινο δωμάτιο όπου για ακόμη μία φορά το έβαλε με τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους. Ο λόγος που ο Αρτέμης Σώρρας έγινε ακριβοθώρητος από την Παρασκευή, δεν είναι άλλος από την ποινή της κάθειρξης οκτώ ετών με την οποία καταδικάστηκε τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του και το ένταλμα σύλληψής τους.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν το ζεύγος Σώρρα τόσο στην κατοικία του στην Πάτρα, όσο και στην Αθήνα. Κάποιες πληροφορίες ήθελαν τον Αρτέμη Σώρρα να έχει φύγει από τη χώρα, ακτοπλοϊκώς προς την Ιταλία και από εκεί αεροπορικώς προ τη Λατινική Αμερική. Είναι άγνωστο αν πρόκειται για μία πληροφορία «ράδιο αρβύλα» όπως ο θησαυρός των 600 δισ. δολαρίων. 

Πάντως ο ίδιος στο βίντεο με το «διάγγελμα» που ανέβασε στο διαδίκτυο καταγγέλλοντας το «δικαστικό καθεστώς» υποστήριξε ότι δεν πρόκειται παραδοθεί αλλά ούτε να φύγει από τη χώρα, όμως ποιος μπορεί να πιστέψει τα λόγια του. «Το καθεστώς, ειδικά το δικαστικό καθεστώς έκανε την πιο βρώμικη δουλειά που μπορούσε να κάνει ποτέ. Έγινε ένα δικαστικό πραξικόπημα. Συνέλληνες, το κεφάλι σας ψηλά, από αυτό να καταλάβετε πόσο άδικο συμβαίνει στη χώρα μας και σε εμένα και σε τόσες δίκες. Εγώ δεν γίνεται να παραδοθώ και δεν παραδόθηκα ποτέ, διότι είμαι Έλληνας Κυρίαρχος Αυτόχθων Ιθαγενής και δεν είμαι της ιδιωτικής εταιρείας Ελληνικής Δημοκρατίας, ούτε του Βερολίνου ούτε της Ουάσιγκτον. Ακόμη και σε Πρεσβείες μπορώ να ζητήσω άσυλο αλλά δεν θα το κάνω. Ούτε πρόκειται να φύγω από τη χώρα, δεν έχω πού να πάω, η πατρίδα μου είναι εδώ, το χώμα των προγόνων μου είναι εδώ, θα κάτσω να πολεμήσω μέχρι το τέλος» είπε ο Αρτέμης Σώρρας στην κάμερα, που χειριζόταν άλλο πρόσωπο, φορώντας μαύρα και καθισμένος σε ένα μαύρο καναπέ. 



Κατά την έρευνα αναζήτησης και εντοπισμό του Αρτέμη Σώρρα οι αρχές επικοινώνησαν και με γνωστά του πρόσωπα προκειμένου να εκμαιεύσουν πληροφορίες για το πού μπορεί να βρίσκεται το κρησφύγετό του.

Η τελευταία ευκαιρία του Σώρρα

Θεωρείται σίγουρο ότι ο Αρτέμης Σώρρας θα κρύβεται τουλάχιστον μέχρι να εξεταστεί η αίτηση αναστολής που έχει δικαίωμα να καταθέσει και είτε έκανε την Παρασκευή ή θα καταθέσει μέσω του δικηγόρου του τις επόμενες ημέρες. Η ποινή που του έχει επιβληθεί μπορεί να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, δηλαδή του επιβάλει τον εγκλεισμό στη φυλακή μέχρι να εξεταστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, αλλά έχει την ευκαιρία της αιτήσεως αναστολής όπως όλοι οι κατηγορούμενοι. Αν αυτή γίνει αποδεκτή, ο Αρτέμης Σώρρας θα αποφύγει τον εγκλεισμό του σε σωφρονιστικό κατάστημα μέχρι το Εφετείο. 

«Ας μην προδικάζουμε τον θρυλούμενο άμεσο εγκλεισμό του κ. Σώρρα στις φυλακές. Πρώτον, ο νόμος του δίνει το δικαίωμα να κάνει έφεση στην καταδικαστική απόφαση και παράλληλα να ζητήσει από ανώτερο Δικαστήριο -το Πενταμελές Εφετείο της Πάτρας- να μην εκτελεστεί η ποινή μέχρι να δικαστεί η έφεσή του. Σε όλα αυτά τα στάδια, τα οποία μπορούν να γίνουν άμεσα, δεν απαιτείται η παρουσία του, αλλά αρκεί να εξουσιοδοτήσει δικηγόρο»
, εξηγεί στο protothema.gr η νομικός Σοφία Νικολάου, η οποία δεν σχετίζεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Μάλιστα ακόμα και η 5ετής στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων που έχει επιβληθεί στον Αρτέμη Σώρρα, στην πράξη θα επιβληθεί μετά την έκδοση αμετάκλητης απόφασης, δηλαδή τόσο σε δεύτερο βαθμό όσο και στον Άρειο Πάγο.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Αρτέμης Σώρρας αποδυνάμωσε την πιθανότητα να κερδίσει την αίτηση αναστολής. Ο κατηγορούμενος θα πρέπει να μην είναι ύποπτος φυγής και η δήλωσή του στο «διάγγελμα» ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί, τον καθιστά απόλυτο ύποπτο φυγής.

Πηγή

protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ