Συνεχίζουν οι ιδιοκτήτες ταξί – Στην κόπωση και την κοινή γνώμη "ποντάρει" η κυβέρνηση

Για 25η ημέρα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αυτοκινητιστές που ψάχνουν να βρουν τρόπο για να «λύσουν» μία από τις μεγαλύτερες απεργίες που έχει κάνει ο κλάδος τους.

Την ίδια ώρα, στην κυβέρνηση, η αμετακίνητη στάση του Γιάννη Ραγκούση εξακολουθεί να πυροδοτεί αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Τόνια Αντωνίου και Κώστας Γείτονας επιτέθηκαν εκ νέου στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Μάλιστα, η βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο που θα φέρει στην βουλή ο Γιάννης Ραγκούσης.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν πως οι ιδιοκτήτες ταξί δεν θα αντέξουν. Έχουν «τραβήξει χειρόφρενο» από τις αρχές Ιουλίου και πιστεύουν πως θα ψάξουν να βρουν πρόσχημα προκειμένου να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ των αυτοκινητιστών και του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη αλλά και με τον Γιάννη Σγουρό έπεσαν στο κενό.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος ανακοίνωσε την απόφαση της Γενική Συνέλευσης για συνέχιση της απεργίας τουλάχιστον έως το Σάββατο. Εκείνη την ημέρα θα συνεδριάσει το κλαδικό όργανο με την συμμετοχή εκπροσώπων από τις περιφέρειες όλης της χώρας, προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Ο Θ. Λυμπερόπουλος κάλεσε όλους τους συναδέλφους τους να αποφύγουν τις ακραίες αντιδράσεις, καθώς, όπως υποστήριξε, «υπάρχει πάντα ο φόβος για προβοκάτσια».

Στις 10 το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ στην οδό Μάρνη, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις σε περιοχές της χώρας.

Ο «απολογισμός» των δικογραφιών

Τις εκατό έχουν φθάσει οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί εις βάρος ιδιοκτητών ταξί κατά το χρονικό διάστημα από 18 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δικογραφίες αφορούν συνολικά 7.568 άτομα και σχετίζονται με παραβάσεις παρακώλυσης συγκοινωνιών και άλλα συναφή αδικήματα. Οι 36 έχουν υποβληθεί ήδη στις κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, στις οποίες εμπλέκονται 5.574 άτομα.

Επιπλέον, από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, έχουν διαβιβασθεί έγγραφα ενημέρωσης στις κατά τόπους γενικές γραμματείες περιφέρειας, για 6.080 περιπτώσεις, προκειμένου να εξεταστεί η επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων.

Και η πρώτη καταδικαστική απόφαση

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, σε ιδιοκτήτη ταξί, που συνελήφθη μαζί με άλλους τέσσερις συναδέλφους του για τις ζημιές που προκλήθηκαν στα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Θ. Οικονόμου και Μ. Παντούλα.

Οι άλλοι τέσσερις ιδιοκτήτες αθωώθηκαν γιατί δεν υπήρχαν στοιχεία, ικανά να στοιχειοθετήσουν το σε βάρος τους κατηγορητήριο. Για τον καταδικασθέντα αυτοκινητιστή, βρέθηκαν στο ένα από τα δύο πολιτικά γραφεία, τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Πολλοί συνάδελφοί τους συγκεντρώθηκαν για υποστήριξη στα Δικαστήρια, χωρίς τα αυτοκίνητά τους, αλλά και χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ