"Λαϊκή εξέγερση" στην παρέλαση του Πύργου που διεκόπη - Άφαντοι οι βουλευτές (νέο video HD & φωτογραφίες)

Ο κόσμος ξέσπασε στον Πύργο σήμερα το πρωί, όπου η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση διεκόπη και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Επεισόδια ξέσπασαν μπροστά από την εξέδρα

των επισήμων όπου έφτασαν οι διαδηλωτές ζητώντας από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και τους υπόλοιπους επισήμους να φύγουν από εκεί. Το έναυσμα έδωσαν οι καθηγητές και τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» αλλά και απλοί πολίτες που τους ακολούθησαν.

Η συνέχεια ήταν πρωτοφανής για τα δεδομένα της Ηλείας. Ο κόσμος έγινε ένα με τους διαδηλωτές και οι σκηνές που ακολούθησαν χαρακτηρίζουν το μέγεθος της αγανάκτησης σε αυτό που γράφαμε σε κεντρικό μας άρθρο νωρίτερα πως η κοινωνία στην Ηλεία, είναι καζάνι που βράζει…

Νεότερη ενημέρωση 13:20

Το κλίμα ήταν βαρύ από νωρίς το πρωί όταν στην επίσημη δοξολογία για την ημέρα, από τους Ηλείους βουλευτές παρουσιάστηκε μόνο ο Κώστας Τζαβάρας. Μετά τη δεξίωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, όμως αποχώρησε.

Στην εξέδρα των επισήμων έφτασαν ο Μητροπολίτης Ηλείας, κ.κ. Γερμανός συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Καφύρα, το δήμαρχο Πύργου κ. Παρασκευόπουλο και άλλους παράγοντες της Δημοτικής Αρχής.

Τα «παρατράγουδα» ξεκίνησαν από συγκεντρωμένους πολίτες που άρχισαν να φωνάζουν «αίσχος» και «προδότες» με την εμφάνιση των επισήμων. Συνεχίστηκαν με τους μαθητές των δημοτικών σχολείων που περνούσαν μπροστά από τους επίσημους δειλά – δειλά μη στρέφοντας το κεφάλι προς αυτούς, ενώ κάποια άλλα γυρνώντας προς την άλλη πλευρά.

Ένας μαθητής μάλιστα χαιρέτισε «ναζιστικά» τους επισήμους, κάτι που λίγοι αντιλήφθηκαν. Το κύμα διαμαρτυρίας των μαθητών γιγαντώθηκε όταν πέρασαν τα γυμνάσια και τα λύκεια της πόλης. Εκεί ο κόσμος ξεσπούσε σε χειροκροτήματα επευφημίες και φώναζε συνθήματα. Άγνωστοι από την ταράτσα πολυκατοικίας πέταξαν φέι-βολάν της Εθνικής Δράσης Ηλείας.

Στο κενό ανάμεσα στην παρέλαση των μαθητών και των στρατιωτικών αγημάτων, οι αγανακτισμένοι του Πύργου μπήκαν μπροστά με μαύρες σημαίες και πανό ξεκινώντας την πορεία τους στην οδό Μανωλοπούλου σχεδόν από το ύψος της οδού Κοκκίνου. Ο κόσμος άρχισε να ξεσηκώνεται και γρήγορα έγινε ένα με τους διαδηλωτές της ΕΛΜΕ και του κινήματος «Δεν πληρώνω».

Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να βρίσκονται κοντά για το φόβο των επεισοδίων, χωρίς να παρεμποδίζουν τους διαδηλωτές. Όταν η πορεία έφτασε μπροστά από την εξέδρα των επισήμων υπήρξε το ξέσπασμα, με τους αιρετούς να δείχνουν άλλοι τρομοκρατημένοι και άλλοι αποσβολωμένοι.

Μέσα τους διαμαρτυρόμενους πολίτες από όλους τους κοινωνικούς χώρους, με τη γροθιά σηκωμένη, έτοιμοι να φτάσουν δίπλα στους πολιτικούς. Μικρής έκτασης σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις, γρήγορα σταμάτησε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων εκατέρωθεν.

Οι διαδηλωτές αφού αξίωσαν και τελικά πέτυχαν να κατέβουν όλοι οι επίσημοι από την εξέδρα, συνέχισαν μετά από λίγο την πορεία τους στους δρόμους της πόλης και αφού πλέον η παρέλαση είχε διακοπεί οριστικά.

Μείνετε συντονισμένοι σε λίγο περισσότερα βίντεο και σχόλια... που κατέγραψε το ilialive.gr

Δείτε κάτω το πρώτο βίντεο και πολλές φωτογραφίες...

Πηγή

ilialive.gr

Video

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών