Αμαλιάδα: Φωτιά στις παρυφές της πόλης (Τελευταία ενημέρωση 23:00)

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν από τις πέντε το απόγευμα  στο βορειοδυτικό άκρο της Αμαλιάδας, σε απόσταση 200 μέτρων από τα σχολικά συγκροτήματα του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ.

Έκαψε κυρίως αγροτικές εκτάσεις, ενώ σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ilialive.gr, απειλήθηκαν και κατοικημένες περιοχές. Τα στοιχεία που υπάρχουν «δείχνουν» εμπρησμό μιας και διαπιστώθηκαν τρεις εστίες σε διαφορετικά σημεία σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Οι ισχυροί άνεμοι βοήθησαν σημαντικά στην άμεση επέκταση της πυρκαγιάς.
Πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αμαλιάδα αλλά και άλλα σημεία του νομού, καθώς επίσης εθελοντικές ομάδες και ομάδες του δήμου Ήλιδας συνέδραμαν ώστε να περιοριστεί άμεσα η πυρκαγιά και οι κίνδυνοι που ακολουθούσαν, κυρίως για τις κατοικημένες περιοχές.

Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο περίπου στις εφτά το απόγευμα και κατέκαψε σύμφωνα με πληροφορίες περί τα 100 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων με λιοστάσια, πορτοκαλεώνες και θερμοκήπια.

Αρχική ενημέρωση (17:32)

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή της Αμαλιάδας, στις παρυφές της πόλης. Η γειτονιά της Αγίας Άννας έχει "πνιγεί" από τους καπνούς και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει σπεύσει στο σημείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά πλησιάζει σε κατοικημένη περιοχή.

Νεότερη ενημέρωση (18:12)

Η φωτιά ξέσπασε μέσα σε μια περιοχή ευρύτερα την Αγία Άννα Αμαλιάδας, σε εκτάσεις με λιοστάσια και ξερά χόρτα. Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις και έφτασε δίπλα σε περιοχή με εξοχικές κατοικίες και αγροικίες.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο δημιούργησαν ζώνες γύρω από τα σπίτια, το μόνο που κάηκε όμως σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μια παλιά πλίθινη κατοικία.

Από αέρος επιχειρούν τα PZL, ενώ κάτοικοι της περιοχής με τρακτέρ και με κλαδιά στα χέρια συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης, όπως και οχήματα του δήμου Ήλιδας. Η φωτιά αυτή την ώρα ανακόπτεται από τις δυνάμεις που επιχειρούν.

Νεότερη ενημέρωση (18:45)

Αιτία των μαύρων καπνών που έπνιξαν ευρύτερα την περιοχή της Αμαλιάδας, είναι σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, πέραν των καλαμιών, τα λάστιχα και τα πλαστικά που βρίσκονταν μέσα στην έκταση που κατέκαψε η πυρκαγιά. Μέχρι στιγμής αναφέρθηκε ότι έχουν καεί περί τα 100 στρέμματα.

Νεότερη ενημέρωση (19:00)

Σε ύφεση αυτή την ώρα η πυρκαγιά της Αμαλιάδας, μετά την παρέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ