Αστυνομικές συμβουλές για την προτασία γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων απο κλέφτες

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, στα πλαίσια της πρόληψης κλοπών γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων, παρέχει ενδεικτικές οδηγίες προς τους ιδιοκτήτες

αυτών. Ειδικότερα:

•    Να μην αφήνουν τα εργαλεία – μηχανήματα τους εκτεθειμένα σε αφύλακτα και ερημικά σημεία από τα οποία είναι εύκολη η αφαίρεση τους.
•    Να τοποθετούν στις εγκαταστάσεις και στα μηχανήματα τους συναγερμούς ή άλλες τεχνικές λύσεις (π.χ. GPS) που θα αποτρέπουν ή θα δυσκολεύουν τους δράστες.
•    Να αναφέρουν στις κατά τόπους αστυνομικές αρχές οτιδήποτε τους προξενεί την εντύπωση ότι μπορεί να σχετίζεται με τη συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα.
•    Να φωτογραφίζουν τα μηχανήματα τους προκειμένου να έχουν φωτογραφίες για να παραδώσουν στις αρχές σε περίπτωση κλοπής.
•    Να καταγράφουν τους αριθμούς: πλαισίου, κινητήρα, κιβωτίου ταχυτήτων, εμπρόσθιου άξονα, αλλά και όπου αλλού υπάρχει προκειμένου να τα γνωρίζουν για να τα παραδώσουν στις αρχές σε περίπτωση κλοπής.

Σε περίπτωση τέλεσης κλοπής γεωργικού μηχανήματος,  παρακαλούνται οι πολίτες να καταγγέλλουν άμεσα το περιστατικό στις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.