Γαστούνη: Ήταν οικογενειακή υπόθεση . . . η διακίνηση ηρωίνης

 

Εξαρθρώθηκε στη Γαστούνη εγκληματική οργάνωση διακίνησης ηρωίνης- Συνελήφθησαν τρία αδέλφια και ένα ακόμα άτομο - Εκτιμάται ότι διακινούσαν ναρκωτικά σε τουλάχιστον 74 χρήστες στην ευρύτερη περιοχή

Του Γιάννη Σπυρούνη

Τέλος στη δράση της οικογενειακής σπείρας που μοίραζε το «λευκό θάνατο στην περιοχή της Γαστούνης και του Κάμπου, έβαλαν χθες οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υ.Α. Πύργου. Συνέλαβαν τρία αδέρφια και ένα ακόμα άτομο, που εμπλέκονται στην υπόθεση και που εκτιμάται πως διακινούσαν ναρκωτικά σε τουλάχιστον 74 χρήστες στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα εντόπισαν και ποσότητα ναρκωτικών που κατασχέθηκε.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα, έφτασαν στα ίχνη της εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε κυρίως ηρωίνη. Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης είναι αποτέλεσμα ενδελεχών ερευνών της Δίωξης, όπου οι αστυνομικοί αξιοποίησαν στοιχεία που συνέλλεξαν τόσο με φυσικές όσο και με ειδικές ανακριτικές μεθόδους.

Στο πρώτο σκέλος της επιχείρησης που στήθηκε το πρωί της Δευτέρας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον μεγαλύτερο από τα αδέρφια ηλικίας 34 ετών να κινείται με μοτοσικλέτα, ενώ πήγαινε πιθανόν σε προκαθορισμένο ραντεβού για την παράδοση ηρωίνης. Αυτό εκτιμάται καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του δώδεκα αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 21,2 γραμμαρίων, μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε κοκαΐνη συνολικού βάρους 1,3 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ και δυο συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Στο επόμενο βήμα της επιχείρησης οι αστυνομικοί πήγαν με την παρουσία Δικαστικού Λειτουργού στο οικόπεδο που βρίσκονται τα σπίτια των τριών αδερφών, όπου βρισκόταν ο δεύτερος ηλικίας 32 ετών.
Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης και κατάσχεσαν τριάντα κροτίδες, ένα σπρέι πιπεριού, το χρηματικό ποσό των 715 ευρώ και πολλές συσκευές κινητής τηλεφωνίας και καρτών σύνδεσης. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί κινήθηκαν προς παραλιακής περιοχή όπου εντόπισα και τον μικρότερο αδερφό 31 ετών, ενώ παράλληλα αναζήτησαν και συνέλαβαν και τον 44χρονο που εμπλέκεται στη σπείρα.

Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λειτουργούσαν τον τελευταίο χρόνο με συγκεκριμένη μεθοδολογία, έχοντας διακριτούς ρόλους δράσης προβαίνοντας στη μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών στην Ηλεία και κυρίως στην περιοχή της Γαστούνης.

«Εγκέφαλος» ο πιο μικρός

Αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο μικρότερος αδερφός ο 31χρονος που διαχειριζόταν τα παράνομα περιουσιακά έσοδα, καθοδηγώντας τα υπόλοιπα μέλη, μη ερχόμενος συνήθως σε απευθείας επαφή με τους χρήστες - πελάτες.
Ο 34χρονος ήταν ο κύριος διακινητής των ναρκωτικών προγραμματίζοντας και πραγματοποιώντας τα ραντεβού πώλησης ενώ ο 32χρονος τρίτος αδερφός και ο 44χρονος είχαν περιφερειακό ρόλο μεταφέροντας ναρκωτικά ή λειτουργώντας ως τσιλιαδόροι, ενημερώνοντας για τυχόν παρουσία της αστυνομίας κατά τις συναλλαγές. Οι δύο τελευταίοι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις προκειμένου δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους και συγκεκριμένα χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα αλλά και κωδικοποιημένη φρασεολογία, κατά τις συνομιλίες τους, ενώ οι τηλεφωνικές τους συνδέσεις άνηκαν σε στοιχεία τρίτων ατόμων (αχυράνθρωποι).
Η εγκληματική οργάνωση προμήθευε συστηματικά ναρκωτικά σε 74 τουλάχιστον χρήστες της περιοχής, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της από την διακίνηση των ναρκωτικών τον τελευταίο χρόνο, εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Ακόμα κατά την αστυνομική επιχείρηση, κατασχέθηκαν δυο ιδιωτικής χρήσεως επιβατηγά αυτοκίνητα και μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες, ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα - που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της παράβασης του νόμου περί όπλων, ναρκωτικών και βεγγαλικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, όπου έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

 

narkotika1

narkotika2

narkotika3

narkotika4

 

 

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ