Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων: Στο έλεος του καιρού . . .

Τις πληγές της μετρά η περιοχή της Σκιλλουντίας μετά το σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας. Από τη μια οι έντονες χαλαζοπτώσεις σε πολλά από τα χωριά της δημοτικής ενότητας και

από την άλλη οι ζημιές στους χώρους του νοσοκομείου, αποτυπώνουν την χθεσινή εικόνα στην περιοχή. Επιπροσθέτως υπάρχουν τα γνωστά χειμερινά προβλήματα στους δρόμους. Για το λόγο αυτό συνεδρίασε χθες η δημαρχιακή επιτροπή, ώστε να δοθούν λύσεις και κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Έντονη χαλαζόπτωση υπήρξε στις περιοχές Αλιφείρα, Βρίνα, Γραίκα, Γρύλλο, Διάσελλα,  Καλυβάκια, Μακρίσια, Πλατιάνα, Πλουτοχώρι, Ράχες, Σκιλλουντία, Τρυπητή. Ζημιές εκτιμάται ότι έχει υποστεί η ελαιοπαραγωγή, καθώς πολλοί δεν είχαν προχωρήσει στη συγκομιδή του καρπού. Σήμερα αναμένεται να γίνουν οι αναγγελίες στον ΕΛΓΑ και όπως τόνισε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, ήταν φέτος η πρώτη χρονιά μετά τις πυρκαγιές του 2007, που είχαν παραγωγή.

Στο νοσοκομείο – κέντρο Υγείας Κρεστένων από το σφοδρό άνεμο που πέρασε στην περιοχή, παρασύρθηκε τμήμα από το στέγαστρο και τη στέγη με αποτέλεσμα να μπουν νερά μέσα στο κτίριο και να υπάρξουν προβλήματα στον εξοπλισμό. Όμως με την άμεση παρέμβαση των Αρχών προχώρησαν σε αποκατάσταση της ζημιάς.

Στο οδικό δίκτυο της περιοχής οι καταπτώσεις αποτελούν σύνηθες φαινόμενο κυρίως στον κεντρικό άξονα Κρέστενας – Ανδρίτσαινας. Σε αρκετά σημεία φερτά υλικά και λάσπες έχουν καλύψει το δρόμο, ενώ στο αγροτικό οδικό δίκτυο η κατάσταση είναι πιο σοβαρή καθώς τα προβλήματα είναι περισσότερα και μεγαλύτερα.

Ο δήμος ήδη προετοιμάζεται και για τις πρώτες χιονοπτώσεις στην περιοχή της Ανδρίτσαινας και κυρίως στο ναό του Επικουρίου Απόλλωνος. Αλάτι υπάρχει για τους δρόμους, ζητήθηκε όμως μια αλατιέρα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στον ποταμό Αλφειό η στάθμη είναι ακόμα χαμηλά αλλά γίνεται αντιληπτό πως με τις έντονες βροχοπτώσεις των ημερών δεν θα αργήσει να ανέβει. Το βλέμμα είναι στραμμένο στην περιοχή του Πλουτοχωρίου και των Καλυβακίων, αλλά και σε άλλες περιοχές με προβλήματα στις απορροές όπως το Κάτω Σαμικό.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών