Δυτ. Ελλάδα: Σπείρα διαρρηκτών χτυπούσε αυτοκίνητα τα τροχόσπιτα

Ταυτοποιήθηκαν , μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, τέσσερα μέλη συμμορίας που ενέχονται συστηματικά στη διάπραξη κλοπών σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε τροχόσπιτα σε τουριστικές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, της Άρτας και της Λευκάδας .

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 33, 35, 45 και 64 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Επιπλέον, έχει σχηματιστεί δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, σε βάρος ακόμη τεσσάρων ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 23, 32, 43 και 56 ετών.

Από την μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, προέκυψε ότι οι δράστες ενεργώντας σε ομάδες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διερρήγνυαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και τροχόσπιτα, από τα οποία αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά, φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, που είχαν εναποθέσει οι κάτοχοί των οχημάτων στο εσωτερικό τους.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά (18) κλοπές, που είχαν διαπράξει τα μέλη της συμμορίας, από τις 20-6-2017 μέχρι και τις 14-9-2017, στην Αμφιλοχία, στο Λουτρό, στο Μενίδι, στην Πάλαιρο, στο Κανάλι Πρέβεζας, στην Κορωνησία Άρτας και στην Λευκάδα.

Επισημαίνεται ως προς παράνομο όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ότι, είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ περίπου, καθώς και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και κοσμήματα, συνολικής αξίας (15.000) ευρώ περίπου.

Σε ότι αφορά τους τέσσερις κλεπταποδόχους, διακριβώθηκε η συμμετοχή τους καθότι είτε αγόραζαν είτε δεχόντουσαν τα κλοπιμαία από τα μέλη της συμμορίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου ενώ οι έρευνες για συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα συνεχίζεται.

Την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ