Δυτ. Ελλάδα: Τι συμβαίνει με τα Canadair ; Πότε θα φτάσουν στην Ανδραβίδα

 

Του Γιάννη Σπυρούνη

Εν αναμονή της μεταστάθμευσης των δύο Canadair CL-215 βρίσκονται οι Αρχές στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας. Το κλιμάκιο της αεροπυρόσβεσης έχει ενεργοποιηθεί απο την περασμένη εβδομάδα λόγω της έλευσης του ελικοπτέρου S-64 Erickson, το οποίο ήδη έχει συμμετάσχει στις πρώτες επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Ωστόσο τα Canadair δεν έχουν φτάσει ακόμα στην Ανδραβίδα, αν και οι επισκευές των κινητήρων τους ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρόνο και πλέον είναι έτοιμα για δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, πιέσεις προς την φυσική και πολιτική ηγεσία, θα οδηγήσουν σε άλλη κατεύθυνση τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που προορίζονται όπως κάθε χρόνο και φέτος για την Ηλεία και τη Δυτ. Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα αεροσκάφη αναμένεται να μετασταθμεύσουν στη Σάμο και αυτό έχει προβληματίσει αρκετά.

Πρώτον γιατί βλέπουμε να επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο με το Erickson πέρυσι.

Δεύτερον γιατί μπορεί να χαρακτηρίζεται υπερόπλο το πορτοκαλί ελικόπτερο της αεροπυρόσβεσης, όμως τα Canadair έχουν άλλες δυνατότητες. Απο την άλλη υπό αυτές τις συνθήκες δεν επαρκούν τα εναέρια μέσα.

Και μην ξεχνάμε πως υπήρξαν δεσμεύσεις από πολύ νωρίς πως στην Ηλεία, θα φτάσουν μαζί με το Erickson και τα Canadair και θα υπήρχε ενίσχυση απο τα μεσαίου τύπου ελικόπτερο όπως τα Camov, ενώ τέλος υπήρξαν και σκέψεις να μετασταθμεύσουν εδώ τα PZL.

Κατά μία πληροφόρηση τα Canadair είναι πιθανό να έρθουν στην Ηλεία σε δέκα ημέρες.

Κατά μια άλλη ίσως και καθόλου για φέτος… ή πολύ αργά…

Μένει να δούμε τι θα ισχύσει με την ελπίδα πως θα επικρατήσει η λογική και ο αρχικός σχεδασμός των Αρχών, καθώς σε αντίθετη περίπτωση τα ρίσκα που θα αναλάβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα είναι μεγάλα.. πολύ μεγάλα...

 

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ